Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar het positieve nieuws dat we met jullie kunnen delen. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geĆÆnspireerd je week door.

Europese wet tegen greenwashing

Het Europees Parlement heeft officieel een wet aangenomen die greenwashing en misleidende productinformatie tegengaat. Dit is weer een stap in de richting van hopelijk minder misinformatie en meer duidelijkheid voor de consument.

In eerste instantie zijn de nieuwe regels bedoeld om etikettering van producten duidelijker en betrouwbaarder te maken.
In de wet staat bijvoorbeeld een verbod op misleidende duurzame productinformatie, zoals het gebruik van termen als ‘milieuvriendelijk’, ‘natuurlijk’, ‘klimaatneutraal’ en ‘eco’. Daarnaast worden duurzaamheidskeurmerken alleen toegestaan als ze daadwerkelijk gebaseerd zijn op certificeringsregelingen of door een overheidsinstantie zijn ingesteld. Garantie-informatie moet daarnaast nog beter zichtbaar zijn en er komt een nieuw label voor producten met een langere garantieperiode. Je kan hier meer informatie over de wet vinden.

Wilde zoogdieren maken een comeback in Europa

Dankzij inspanningen voor natuurbehoud maken de wilde zoogdieren een comeback in Europa. Veel grote zoogdieren stonden op de rand van uitsterven door jacht en verlies van leefgebied. Uit nieuwe gegevens blijkt echter dat veel van de zoogdierenpopulaties op het continent weer floreren. Het zou fantastisch zijn als deze trend zich door kan blijven zetten. Je kan meer lezen over het natuurbehoud in het geplaatste rapport. Hierin staat ook duidelijk beschreven over welke periode de aantallen van verschillende diersoorten zijn gegroeid. Lees hier meer.

Een pilot creƫert elektrische oplaadpunten van hergebruikte telefonische straatkasten

De startup- en digitale organisatie van BT Group liet 2 weken geleden weten weten dat ze een pilot gaan starten waarbij ze elektrische laadpalen zullen plaatsen, gebouwd op basis van straatkasten die traditioneel wordt gebruikt om breedband- en telefoonbekabeling op te slaan. Als deze test succesvol is, dan kunnen er meer dan zestigduizend kasten omgebouwd worden tot laadpunten om de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid te helpen verwezenlijken en het transportsysteem in Groot Brittanniƫ koolstofvrij te maken. Lees hier meer over het hele project.


Het is goed om jezelf eraan te herinneren dat er ook veel mooie en goede dingen in de wereld gebeuren. Laat je dus niet gek maken door het negatieve en verleg je focus naar het positieve nieuws. Want…. Wat je aandacht geeft, kan groeien.

PS: Wil je elke week geĆÆnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie in je mailbox!
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven