Uitgelichte afbeelding

Home made pokebowl met zeewier chips

Ik ben GEK op sushi! Maar ik ben ook heel nieuwsgierig. Toen Sea More mij benaderde om hun ‘zeewier nacho’s’ uit te proberen kon ik dus ook alleen maar super enthousiast reageren! Wie verzint zo’n combi? GEWELDIG! Toen ik over mijn enthousiasme heen was ging ik me even verdiepen in het product, want ondanks dat het misschien heel lekker of een cool product is ben ik een vrouw van mijn principes en moet het dus wel een aan aantal duurzaamheid-eisen voldoen voor ik met een bedrijf in zee ga. Hieronder zal ik meer vertellen over het product, hun visie en in hoeverre zeewier nacho’s ‘duurzaam’ zijn. Mocht je lekker meteen het receptje willen lezen, scroll dan vooral lekker door tot je de gouden kop ziet: Het receptje voor pokebowl met zeewier chips!

Zeewier zelf is een heel duurzaam product omdat het een hernieuwbare bron is waar relatief weinig landbouwgrond, energie en water voor nodig is. Onder invloed van zonlicht groeit zeewier, het is dus een goede manier van duurzame productie. Je kan het zien als een groente met de gezondheidsvoordelen van een vette vis. Perfect voor veganisten en vegetari├źrs die moeite hebben met bijvoorbeeld omega 3. De nacho’s bestaan voor 35% uit zeewier. De overige ingredi├źnten zijn: maismeel, raapzaadolie, zout en spinazie extract. Vandaar dus de groenige kleur ;-). Dit product doorstaat dus zeker mijn eigen duurzaamheidsonderzoekje en ik ben ermee aan de slag gegaan in de vorm van een receptje!

Pokebowl met zeewier chips

Dit receptje is voor 2 personen en het kost je ongeveer 15-20 minuten om het te bereiden.

Ingredi├źnten

  • 100g zilvervlies rijst
  • 250g tofu
  • 1 paprika
  • ┬╝ komkommer
  • 100g rode kool
  • ┬Ż mango (de andere helft kan je morgen in een smoothie bowl doen!)
  • sojasaus
  • 8 grote zeewier nacho chips (bestel ze hier* met de code: LIFEOFMAART15 MET 15% korting)
  • kokosolie om in te bakken

Bereiding

Kook de rijst volgens de verpakking in tien minuutjes gaar. Bak de tofu in een pan met kokosolie en sojasaus op hoog vuur. Blijf goed roeren en zet op tijd het vuur uit ;-). Snijd de paprika, komkommer en mango in repen. Als de rijst gekookt is begin je met het bouwen van de pokebowl. Doe eerst de rijst in de kom, vervolgens doe je alle ingredi├źnten op de rijst. Alsof je een smoothie bowl aan het versieren bent ;-). Verkruimel de nacho’s en doe ook deze in de bowl. Doe als laatste nog wat soja saus over het geheel en pak die stokjes er maar bij. Aanvallen!

Enjoy!

Liefs,
Maartje

Werkt de link niet? Kopieer deze URL dan: https://seamorefood.com/?utm_source=instagram&utm_medium=influencers&utm_campaign=im7

Winkelwagen
Scroll naar boven