Insecten betekent een duurzame tuin

Insecten verwelkomen in je tuin, hoe doe je dat?

Een duurzame tuin leeft van insecten. Insecten betekent een duurzame tuin. Ze vergroten de biodiversiteit en zorgen voor meer bestuiving van planten. Het is voor iedereen die graag een een mooie levendige tuin wil dus belangrijk om kleine beestjes zich thuis te laten voelen. Daarom ondernemen steeds meer bedrijven actie door het creƫren van knusse huisjes voor onze dierenvrienden. De bijen, wormen, vlinders en meer kleine aardbewoners verzorgen onze aarde, dus laten wij hen ook verzorgen.

Insecten betekent een duurzame tuin, houd ze te vriend

Word jij graag wakker met het getjirp van vrolijk fluitende vogels? Hou jij van de geur van bloemen en een een kleurrijk uitzicht? Dan kan een bijenhotel, vleermuizenkast, nestkast (voor bijvoorbeeld mussen) of zoogdierenkast (voor bijvoorbeeld egels) goed helpen. Bijen zorgen ervoor dat je planten groeien. Vleermuizen, egels en mussen houden de hoeveelheid insecten in een natuurlijke balans. Zo draagt iedereen een steentje bij aan een gezonde en duurzame tuin. In ons mooie Nederland zijn er steeds minder goede leefomstandigheden voor deze dieren en daarom moeten wij ze wat ruimte geven.

Help jij graag mee aan een diervriendelijkere wereld? Lees dan Good catch: Vis zonder dierenleed

Insecten betekent een duurzame tuin

Hoe werkt een bijenkast?

Een bijenhotel ondersteunt de nest- en woongelegenheid van de wilde bij. Een groot deel van de wilde bijen nestelt boven de grond, in afgestorven holle plantenstengels of in dood hout. Daarom is een bijenhotel afgeleid van deze natuurlijke nestgelegenheid en biedt een opeenstapeling van verschillend, aantrekkelijk hout voor wilde bijen. Een duurzaam bijenhotel is een veilige nest-, rust- en overwinteringsplaats voor wilde bijen. In de holle bamboe stengels en in de houten blokken met gaatjes kunnen de wilde bijen namelijk schuilen, eitjes leggen en overwinteren. Zo kan de populatie groeien in plaats van krimpen.

Meer weten over duurzame dierenhuizen?

Wil je meer weten over bijenhotels en hoe jij kan bijdragen aan het behoud van onder andere wilde bijen? BREEAM is een afkorting van Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een duurzaamheidskenmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Dus wil je zeker weten dat je bijenkast niet alleen een duurzaam effect heeft maar ook van duurzaam materiaal is? Bezoek dan www.bijenhotelkopen.nl

Scroll naar boven