Uitgelichte afbeelding

Valentijnsdag – 10 tips om jezelf liefde te geven

Valentijnsdag – persoonlijk vind ik het nogal een commercieel iets. Wel is het leuk dat er een dag is om degene van wie we houden extra intentioneel aandacht en liefde mogen geven. Deze week gooi ik het nèt weer over een andere boeg. Want hoe leuk het ook is om de ander liefde te geven, het is nog belangrijker om jezelf liefde te geven. Want of we het nou willen of niet- dit komt al snel op een lager pitje te staan. Deze blog geeft daarom verschillende tips om (onder andere op deze Valentijnsdag) extra lief voor jezelf te zijn.

  • Een dag zonder social media

Een dag zonder social media? Ik kan het wel, maar ben er wel slecht in. Even geen Whatsapp, Instagram of Youtube. Gewoon de focus op jezelf en waar je echt blij van wordt. Spannend hè? Maar daarom des te beter. Probeer dus vooral op Valentijnsdag lekker uit om dingen te doen voor jezelf. Zonder constant op social media te scrollen. Het leven wacht op je! Ik denk dat je buiten je telefoonschermpje veel beter jezelf liefde kan geven namelijk 😉

  • Mediteren
  • Selfcare

Selfcare is een brede term. Hierin doel ik op dat je extra lief in jezelf kan zijn in bijvoorbeeld een gezichtsroutine, uitgebreid make-up opdoen, of lekker een maskertje opdoen. Neem bewust de tijd voor alle handelingen. Laat je lichaam en lijf weten dat je voor ze zorgt. Herinner jezelf eraan dat je goed voor jezelf zorgt. Dát is nou zelfliefde. Even de tijd nemen om te kiezen voor JOU.

  • Uitgebreid douchen of in bad

Het doet altijd pijn aan mijn milieubewuste hart om dit als advies te geven, maar toch staat hij er bijna altijd in. Even lekker uitgebreid douchen of in bad kan ZO lekker zijn. Ik heb altijd het idee dat al mijn spieren helemaal ontspannen en alle zorgen letterlijk van me afspoelen. De kunst hierin is ook weer het bewust doen. Niet even vlug tussendoor, maar echt ervoor kiezen om voor jezelf te kiezen. Om dit jouw moment te laten zijn.

  • Dankbaarheid

Dankbaarheid is een belangrijk aspect binnen het thema van zelfliefde. Het helpt ons om stil te staan bij de overvloed in plaats van aan het meer willen en het gebrek dat we soms kunnen ervaren. Sinds een paar maanden hou ik standaard een dankbaarheidsjournal bij waarin ik punten van dankbaarheid zet. Echt bijna elke dag weer ben ik verbaasd over hoeveel er wèl goed gaat en hoe vooral in de kleine momenten zoveel dankbaarheid verscholen ligt. Dankbaarheid opent de poort naar tevredenheid en zelfliefde.

  • Bewegen

Bewegen is zó goed voor een mens. Nee, je hoeft niet meteen een halve marathon te rennen, crossfit lessen te nemen of wat dan ook. Doe vooral wat bij jou past. Want wist je dat gewoon bewegen nog bijna gezonder is dan enkel sporten? Dus ga lekker wandelen, fietsen, steppen, dansen, handstanden maken, huppelen, in bomen klimmen of wát je dan ook leuk vindt. Zolang je maar lekker in beweging bent. Ik durf te wedden dat zowel jij als je lichaam je daar helemaal dankbaar voor gaan zijn.

  • De natuur in

De natuur heeft iets magisch. Het brengt een rust die de ‘normale werereld’ niet kan brengen. Dus neem de tijd om lekker de natuur in te gaan. Zonder muziek, podcast of wat dan ook. Probeer echt tijd door te brengen met jezelf en de natuur.

  • Neem jezelf op date

Durf jij het aan? In je eentje lekker naar een koffietentje, de bios, een museum of een restaurant? Ik kan je vertellen dat het bevrijdend werkt. Dus mocht je in een relatie zitten, buiten een relatie zitten of ergens middenin, het maakt allemaal niet uit. Neem jezelf vooral eens mee op date. Gewoon. Om jezelf te laten weten dat je best een leuk persoon bent 😉 En de moeite waard om wat leuks mee ondernemen. Echt – er gaat een wereld voor je open als je juist lekker in je eentje eropuit gaat. Je hoeft alleen met jezelf rekening te houden. Ik ga altijd uitgebreid mensen kijken, journallen, podcasts luisteren of uren slenteren door een museum. Heerlijk!

  • Vertragen

Misschien dat dit alle punten wel bijna samenvat. Schakel een versnelling terug. Neem de tijd om te vertragen. Neem de tijd om voor jezelf te zorgen, de chaotische buitenwereld los te laten en naar binnen te keren. Dit leven leef je met jezelf, dus eigenlijk is er niemand belangrijker om even aandacht en liefde aan te geven. Dit gaat het makkelijkst als je even een stapje terug doet. Een moment de stress loslaat en met meer bewustzijn voor jezelf zorgt. Valentijnsdag is daar een mooie start voor, vind je niet?

Fijne Valentijnsdag gewenst! Dikke knuffel <3

Liefs,
Roos

Winkelwagen
Scroll naar boven