Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #8 – Jouw groene huis

Hier is weer het wekelijkse inkijkje van de Happy Times Radioshow. Het enthousiasme van Maartje, Tessel en hun gasten werkt aanstekelijk. Elke dinsdag zijn ze live te horen op Radio4all tussen 15:00 en 16:00. Heerlijk voor als je op de fiets zit, onderweg bent of gewoon thuis even wil ontspannenHieronder geef ik toelichting over aflevering 8 – Jouw groene huis. Heb je een aflevering gemist? Dan kan je hem gelukkig hier terugluisteren.

Jouw Groene Huis

Duurzaam leven kan je op veel verschillende manieren doen, maar hoe fijn is het als je duurzaam kan wonen? Dat de plek waar jij je thuis voelt, ook een groene plek mag zijn? Deze aflevering gaan Maartje en Tessel dan ook in op hoe je je huis zo duurzaam mogelijk kan maken. Aan de hand van gesprekken met drie experts verkennen ze hoe je je huis van binnen én van buiten zo duurzaam mogelijk kan maken. Het zijn echt tips die je niet wil missen, dus als je nog twijfelt, gewoon die radioshow aanzetten! 😉

3 experts aan het woord

Nadat het heerlijke nummer Home van Edward Sharpe and the Magnetic Zeros heeft gespeeld, gaan Maartje en Tessel in gesprek met Kelvin van ‘Duurzaam in Huis’. Hij inspireert wekelijks duizenden mensen om meer duurzaam te wonen, nadat hij erachter kwam dat veel Nederlanders vaak niet zien welke mogelijkheden hierin allemaal zijn. Hij laat dus met praktische tips zien hoe je de binnenkant van je huis kan verduurzamen. Van het testen van apparaten, tot isoleren, en van energiecontracten tot subsidies, de mogelijkheden zijn eindeloos! Als zijn tips worden gevolgd door velen, zouden we met z’n allen een grote impact kunnen maken op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid in je huis!

Later in de show gaan Maartje en Tessel in gesprek met Annabel. Ze heeft een Instagramprofiel ‘Huisje bewust‘ waarin ze je meeneemt in het duurzaam inrichten van je huis. Ze vertelt in de show hoe je zonder ‘fast furniture’ en zonder groot budget je huis toch zo groen mogelijk in kan richten. Daarnaast laat ze zien hoe Marktplaats, Instagram en Vinted bronnen kunnen zijn van inspiratie, meubels of accessoires. Ook kringlopen, markten of vintage loodsen zijn aanraders. Het is tof om spullen een tweede leven te kunnen geven en er zitten veel vaker dan je denkt pareltjes tussen voor een kleine prijs! Luister vooral de hele aflevering voor alle tips hoe je gemakkelijk leuke tweedehands spullen kan vinden voor in je huis.

Als laatste gaan ze in gesprek met Marijn van Rossum over hoe je de buitenkant van je huis kan vergroenen. Hij is namelijk een expert op het gebied van het vergroenen van je dak! Marijn is de oprichter van EarthKweek, waarbij er groene daken worden gekweekt zonder chemische middelen, kunstmest en plastic. De biobased en circulaire groene daken zouden op veel plekken de standaard moeten worden. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook goed voor de natuur. Luister voor meer informatie ook weer de hele aflevering terug!

De tips, de muziek en de interessante verhalen die voorbijkomen in de radioshow zijn elke week weer ongekend inspirerend. Het enthousiasme van Maartje en Tessel werkt daarnaast aanstekelijk. Heb je dus nog niet geluisterd? Dan zou ik dat zeker gaan doen! Klik hier om hem helemaal te luisteren.

Meer inspiratie?
Lees hier de terugblik van de aflevering van vorige week – Doorleef de Winter

Scroll naar boven