Uitgelichte afbeelding

Kokos-wortel soep met linzen en verse spinazie

Alpro vroeg mij om een lekkere, maar een vooral gezonde lunch te bereiden. Dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vragen, ik ging op pad. Al snel bedacht ik dat ik heel veel zin had in soep, het druilerige weer van de afgelopen dagen heeft erin gehakt denk ik ;-). Ik houd ontzettend van kokos en mijn doel was om wat vaker groente te eten met de lunch, soep it is! En het is Ge-Wel-dig! Al zeg ik het zelf ;-). Goed vullend, lekker kleurrijk en ontzettend voedzaam: Kokos-wortel soep met linzen! Ready? Komt ‘ie!

Ingrediënten van de Kokos-wortel soep met linzen

 • 265g linzen
 • 3 grote tomaten
 • 350mL kokosdrink van Alpro
 • 3 middelgrote wortels
 • een grote hand blad spinazie
 • een rode ui
 • een teentje knoflook
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl kaneel
 • 1 groente bouillon
 • kokosolie om in te bakken

Topping: edelgistvlokken & kokosrasp

Bereiding

Snijd de uit en knoflook en bak deze in de kokosolie in de pan. Snijd de wortel en tomaten, voeg deze samen met de linzen ook toe. Kruimel de groente bouillon en voeg het kaneel en kurkuma toe. Roer even goed door en voeg dan de kokosdrink toe. Laat het zo’n 20 minuutjes pruttelen. Voeg als laatste de spinazie toe en laat het inslinken. Doe de soep in een kom en top af met de kokos en edelgistvlokken. Enjoy!

Liefs,
Maartje

Kokos-wortel soep met linzen
Winkelwagen
Scroll naar boven