Uitgelichte afbeelding

Lekker naar Buiten! Dit kan je verwachten in het lentenummer van Happy Times Magazine

Lekker Naar Buiten, zo luidt de titel van de nieuwste editie van Happy Times Magazine! Het eerste 100% boomvrije magazine in Nederland brengt alweer haar tweede nummer uit. Het doel van ons tijdschrift is om duurzaamheid de norm te maken. Happy Times Magazine is samengesteld door veranderaars, activisten en schrijvers door heel Nederland die vanuit hun perspectief een onderwerp uitlichten. Een ding hebben we allemaal gemeen: we delen het positieve verhaal en laten zien hoe het ook kan, op een duurzame manier.

In de spotlight: Babette Porcelijn

Babette Porcelijn is changemaker, industrieel ontwerper, schrijver en klimaatrevolutie-expert. Ze kijkt met frisse blik hoe impact tot stand komt, en welke zaken daar achter schuilgaan (Think Big) en wat we daar het beste aan kunnen doen (Act Now). Op systeemniveau én in ons dagelijks leven. De vraag die haar voortstuwt: ́Hoe kunnen we de wereld in veilig vaarwater brengen en wat kun je er zelf aan bijdragen?´ is enorm inspirerend en heeft op veel mensen ook een activerende werking. 

In deze editie van het Happy Times Magazine laten we ons vragenvuur los op Babette over verborgen impact maken en haar missie om de wereld te veranderen. Hoe ziet haar ideale wereld eruit? Wat kun je doen als je zelf je verborgen impact wil verminderen? Je komt er allemaal achter vanaf bladzijde 28 in het magazine.

www.anneliennijland.nl

Lekker naar Buiten wordt wel heel letterlijk genomen door Sandra Schep die een deep-dive deed in de wetenschap naar het fenomeen: ‘bosbaden’

Wetenschapper Qing Li deed onderzoek naar welke effecten een boswandeling voor een mens allemaal heeft. In het artikel  ́Geef je immuunsysteem een boost in het bos!´ leer je de vele voordelen van meer in de natuur zijn kennen. Om een tipje van te geven: er is een wezenlijk verschil tussen het begaan van een stedentrip of een bostrip!

Ook kom je erachter of mannen en vrouwen wel dezelfde effecten ervaren. Heeft wandelen in het bos effect op je zwangerschap? Het beïnvloedt in ieder geval je stresslevel, angst en de kans op ziektes. Hoe dat precies werkt, dat lees je op pagina 15

Lekker naar Buiten
Fotografie: Eef de Vrieze
Modellen van links naar rechts: Isra Ahmed, Talita Kalloe, Maartje Bregman en Sanne Germans

Duurzaam treinreizen met een beperking, Kris doet het!

Om samen een duurzame wereld te creëren, moet het ‘Lekker naar Buiten’ toegankelijk zijn voor iedereen. Duurzame backpacker Kris inspireert anderen om duurzaam te reizen: vegan restaurantjes, fijne overnachtingen en leuke hotspots. Allemaal rolstoeltoegankelijk! Op jonge leeftijd belandt Kris in een rolstoel, maar het houdt haar niet tegen om een reis duurzaam te maken.

Nadat ze wat hindernissen had overwonnen tijdens haar treinreizen, besloot ze haar kennis en ervaringen te delen met anderen. Nu geeft ze via haar digitale reisgids Top Notch tips over hoe je duurzaam en budgetvriendelijk kunt reizen met de trein. Lees het hele interview met Kris op pagina 34.

Benieuwd naar duurzame vakanties? Lees dan bijvoorbeeld: ´Duurzaam op wintersport. Zo pak je het aan!´

Wat je nog meer kunt verwachten in het lentenummer ‘Lekker naar Buiten’

 • Impact maken vanuit een Camperbusje met Chantal Engelen
 • Off-grid wonen, twee bewoners vertellen hun verhaal
 • Romantische get-a-way: een tiny cabin in de sneeuw, gewoon in Nederland!
 • Tips voor wildplukken + wildpluk recept
 • Weerexpert Margot Ribberink vertelt over haar eco-emoties
 • We vragen burgerberaad expert Eva Rovers het hemd van het lijf in een kort vragenvuur
 • Covermodel Isra vertelt haar inspirerende verhaal over hoe zij zich inzet voor een duurzamere wereld
 • Groene Gids voor een duurzame lente schoonmaak
 • DIY: zo maak je een insectendrinkplek
 • Shokking numbers: zoveel afval brengt menstrueren met zich mee (+ oplossingen!)
 • De wereld vergroenen middels design met Priya en Jimmy van Gramam Collective
 • Talita Kalloe over duurzame gespreksvoering
 • De groene arbeidsovereenkomst (uitknipbaar!)
 • Simon deelt zijn favo groene moestuintips
 • Puzzel & Win een ‘rust in je kast’ thuissessie met Roos van der Meijden.

koop het magazine

Winkelwagen
Scroll naar boven