Uitgelichte afbeelding
Photo by Nicolas Lobos via Unsplash

De leukste Instagram accounts over een vegan lifestyle

We zijn bijna aan het einde gekomen van de maand januari. In heel januari deelden we tips en inspiratie voor een vegan lifestyle. Zo gaf Franziska tips voor een goede start als vegan, beschreef Margje de voordelen van veganisme, deelde Roos vegan recepten voor een hele dag en gaf ik tips over hoe je vegan kunt leven met een klein budget. Komende maand gaan wij weer schrijven over andere onderwerpen maar mocht je nog op zoek zijn naar meer inspiratie voor een vegan lifestyle dan hebben wij hier zeven Instagram accounts voor je vol met vegan recepten, hotspots en tips. Volgens ons zijn deze Instagram accounts echt een must follow:

1. Bonusvegan

Judith van @bonusvegan verzamelt de beste vegan aanbiedingen uit de supermarkt voor jou. Zo weet je makkelijk welke vegan producten in de supermarkt te vinden zijn en wat de beste deals zijn. Haar motto is “Alles is te veganizen”. Je vindt op haar Instagram account dus ook veel recepten voor klassieke maaltijden waar zij een vegan variant op heeft gemaakt. Judith heeft met haar Instagram account twee keer de Vegan Award (van de Nederlandse Vereniging Voor Veganisme) gewonnen (in 2020 en 2021) én is door Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager benoemd tot Ereburger. Daarmee kreeg ze een lintje voor haar “bijzondere verdiensten voor mens, dier en milieu en het aanjagen van de Voedselrevolutie”.

2. Pickuplimes

Sadia van @pickuplimes maakt vooral veel mooie food video’s over gezond en vegan eten. Mocht je vegan willen eten voor je gezondheid dan is zij echt een aanrader om te volgen. Zelf omschrijft ze haar Instagram profiel als volgt: “Plant-based recipes to nourish the cells & the soul”.

3. Zonderzooi

Dalí van @zonderzooi heeft een heleboel recepten gebaseerd op de Ayurvedische gezondheidsleer. Vegan én gezond dus. Haar doel is om je te helpen met voedzaam eten en lekkerder in je vel zitten. Ook deelt ze op haar Instagram account een heleboel andere tips op het gebied van een vegan & duurzame lifestyle.

4. Plantaardiger

Natascha van @plantaardiger geeft je tips en inspiratie op het gebied van je eigen groenten kweken en organiseert wildplukwandelingen in Nederland. Ik was laatst helemaal geïnspireerd door haar Instagram post over het kweken van zoete aardappel uit een bio zoete aardappel van de supermarkt. Ik ga het zelf uitproberen, dus to be continued…

5. Plantpedagoog

Denise van @plantpedagoog reviewt vegan producten, deelt vegan recepten en vertelt je waar de leukste vegan hotspots te vinden zijn. Ze is vegan voor de dieren, dus deelt ook schattige dierencontent op haar Instagram account.

6. Wateetjedanwel

Suzanne van @wateetjedanwel geeft met haar Instagram account antwoord op de vraag: “Wat eet je dan wel?”. Ze maakt heerlijke vegan recepten en deelt héél veel tips voor een vegan lifestyle. Vooral haar retro recepten vind ik erg leuk. Zo heeft ze bijvoorbeeld een vegan variant gemaakt op het ouderwetse puddingbroodje. Suzanne heeft met haar blog een Vegan Award (2018) en Food Blog Award (2019) gewonnen. En haar Insta feed ziet er super lekker uit!

7. VeganKees

Ook @vegankees deelt op Instagram heerlijke vegan recepten en tipt welke producten uit de supermarkt vegan zijn. Ook deelt ze vegan feitjes en gezondheidstips voor vegans. Bijvoorbeeld over hoe je als vegan al je benodigde vitaminen binnenkrijgt, waar ik laatst ook een blog over schreef. Het motto van VeganKees is “Je vergeet dat je plantaardig eet”. En hoe leuk, het Instagram account is genoemd naar kat Kees.

Welk vegan Instagram account mist er nog op ons lijstje? En heb je iets gehad aan onze artikelen over veganisme? Laat het ons weten in de reacties.

Scroll naar boven