Uitgelichte afbeelding

Menstruatie cup of menstruatie ondergoed? Mijn mening over duurzaam menstrueren + kortingscode Snuggs

In deze blog ga ik in op de verschillen tussen de menstruatie cup en menstruatie ondergoed en deel ik mijn mening over deze producten. Tijdens Duurzame Challenge #5 vertelde ik over duurzaam menstrueren. Er is zoveel reactie op gekomen, dat het mij een interessant onderwerp leek om nog eens op door te gaan. Waar ik het toen vooral heb gehad over de menstruatie cup wil ik het vandaag ook hebben over menstruatie ondergoed. Ik schreef al eerder een blog over het menstruatie ondergoed van Snuggs, deze kan je hier lezen als je dat interessant vindt.

De menstruatie cup

De Menstruatie Cup is een soort klein bakje gemaakt van chirurgisch siliconen. Hierdoor is het hygi├źnisch en goed schoon te maken. De cup breng je in wanneer je menstrueert en doordat deze licht vacu├╝m zuigt vangt die al het baarmoederslijmvlies op. Het is ontzettend effectief en een stuk minder gedoe dan tampons. Je kan hem tot wel 12 uur dragen en daarmee hoef je je dus de hele dag geen zorgen te maken over het mogelijke doorlekken. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe hevig jouw menstruatie is, maar hier kan je op de website van de menstruatie cup meer info over vinden. Vaak kun je ook kiezen tussen twee verschillende maten bijvoorbeeld.

De menstruatie cup zie ik echt als vervanging van een tampon, maar dan duurzaam & beter voor je lichaam. Tampons zijn wegwerp, dat brengt ontzettend veel afval met zich mee. Daarnaast kunnen tampons toxische stoffen bevatten. De meningen zijn verdeeld over de hoeveelheid en hoe schadelijk dat dan in, een goede uiteenzetting van wetenschappelijke artikelen over dit onderwerp vond ik in deze blog.

Voordelen van de menstruatie cup

  • super hygi├źnisch
  • geen toxines
  • makkelijk voor on-the-go
  • geen afval

Nadelen van de menstruatie cup:

  • moet worden ingebracht

Menstruatie ondergoed van Snuggs

Een menstruatie cup kan om verschillende redenen niet helemaal jouw ding zijn. Gelukkig zijn er meer duurzame alternatieven! Als vervanging voor maandverband en inlegkruisjes kan je kiezen voor menstruatie ondergoed. Het is een onderbroek waar een dunne laag absorberend materiaal in zit, ondanks dat het dun is, is het super absorberend. Het is makkelijk, je hoeft niet ‘in te brengen’ en je wast het zo uit. Geen afval, geen toxines en geen gedoe. Een fijn merk voor menstruatie ondergoed vind ik Snuggs.

Voordelen van menstruatie ondergoed

  • dragen als een onderbroek
  • geen toxines
  • makkelijk wasbaar
  • geen afval

Nadelen van menstruatie ondergoed

  • De onderbroek is wat groter en in het begin kan dat even wennen zijn

Wat ik zo fijn vind aan het Snuggs ondergoed is dat ze verschillende opties hebben. Het menstruatie ondergoed hebben ze van verschillende materialen, naast katoen ook bijvoorbeeld Tencel Lyocell (dit is een hele duurzame stof!). Daarnaast hebben ze verschillende modellen voor de verschillende menstruaties: hevigere of lichtere of bijvoorbeeld voor ‘s nachts. Je kan kiezen uit High-waist, Hugger, klassiek of Brazilian. Voor ieder wat wils zeg maar!

Uitvergroting van de absoruberende laag van Snuggs menstruatie ondergoed

Mijn ervaring met de cup en het ondergoed

Ik gebruik het menstruatie ondergoed nu voor een tijdje en ik vind het een hele fijne vervanging voor inlegkruisjes. Ik heb een spiraal en ben daarom bijna niet meer ongesteld. Maar voor die paar keer dat ik het nodig heb, vind ik het ideaal. Het is makkelijk, het is comfortabel (!) en het scheelt door-lek-stress! Ik heb zelf het ‘classic’ model in de stof: tencell. Van anderen heb ik gehoord dat je het ondergoed ook goed kan gebruiken als een soort savety-net in combinatie met de cup bijvoorbeeld! Ik zou zeggen: probeer het uit en ervaar het zelf!

Met de code: MAART kun je met 15% korting Snuggs menstruatie ondergoed kopen (ook in combinatie met ‘packs-kortingen’. Deze is geldig tot 15 augustus 2022. Klik hier om naar de website te gaan.

Disclaimer: deze blog is in samenwerking geschreven met Snuggs, dit heeft echt geen impact gehad op de inhoud van de blog. Ik sta 100% achter alles wat ik heb geschreven in deze blog.

Winkelwagen
Scroll naar boven