hoeveel plastic
hoeveel plastic

Happy Times Radioshow afl. 22 – Met hoeveel plastic leven we eigenlijk samen?  – met Merijn Everaarts, Dirk Zwerfinator en Robbert Meulenveld

Vegetarische hamvraag: met hoeveel plastic leven we eigenlijk samen? Dit is het thema van alweer onze tweeëntwintigste, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Yoursafe met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Vegetarische hamvraag: met hoeveel plastic leven we eigenlijk samen?

Elke klimaatstrijder wil al jaren dat er verandering komt in de hoeveelheid plastic die we gebruiken en uiteindelijk vaak in de natuur belandt. Plastic is een materiaal met geweldige kwaliteiten. Helaas heeft dit geweldige materiaal veel nadelen voor onze aarde. Er wordt tegenwoordig overal (delen van) plastic gevonden. Er worden zelfs deeltjes aangetroffen in de vis die we eten, de aarde waar we onze groente in verbouwen en zelfs de regendruppels die uit de lucht komen vallen. Hoe gaan we hiermee om? Hoe ziet de toekomst eruit? En natuurlijk; hoeveel is er eigenlijk en waar? We hebben drie experts in de show op het gebied van plastic waarmee we over dit onderwerp in gesprek gaan.

Radioshow, hoeveel plastic, gast 1: – Merijn Everaarts

Merijn Everaarts is de founder van het duurzame bedrijf voor waterflessen: Dopper. Dopper heeft als doel om door het populair maken van herbruikbare waterflessen te voorkomen dat een enorme hoeveelheid plastic flesjes door consumenten wordt gekocht. Merijn vertelt ons over het succes van Dopper en met welk idee hij Dopper is begonnen. Heel inspirerend om te horen. 

Benieuwd hoe je kan bijdragen aan een duurzame wereld? Lees dan het artikel ‘My Little Plastic Footprint’: met een App op plasticdieet

Radioshow gast 2: – Dirk Zwerfinator

Om de klimaat- en milieuvervuiling door plastic een halt toe te roepen hebben we informatie nodig, zodat we weten welke richting we op moeten bewegen. Maar hoe komen we aan deze informatie en hoe brengen we deze informatie in kaart? Dirk Zwerfinator zet zich hiervoor in. Hij verzamelt afval en brengt vervolgens verslag uit van zijn bevindingen. Hiermee geeft Dirk de duurzame bubbel enorm waardevolle informatie over hoe we als maatschappij het beste kunnen verduurzamen.

Radioshow gast 3: – Robbert Meulenveld

Robbert is werkzaam bij de Plastic Soup Foundation. Deze duurzame organisatie is opgericht om plastic uit de oceanen te halen. Inmiddels is de missie deels opgeschoven naar de menselijke gezondheid die geconfronteerd wordt met plastic in bijvoorbeeld ons voedsel en nog veel meer. Robbert legt uit hoe ze hun bredere missie uitvoeren en waarom dit zo belangrijk is.

Wil je er ook achterkomen…

  • Op welke onverwachte plekken plastic is gevonden?
  • Welke plastics het meest ongezond is voor de menselijke gezondheid?
  • Hoeveel procent van een sigaret uit plastic bestaat?
  • Welke onderzoeksuitkomsten Maartje goed nieuws vind?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luister nu Aflevering #22 van de Happy Times Radioshow terug. Deze aflevering bestaat uit twee delen, vergeet ze niet allebei te luisteren!

Winkelwagen
Scroll naar boven