producent van kleding

Happy Times Radio afl.24 – Moet de producent van kleding verantwoordelijk worden voor de kleding die ik niet meer draag?

Vegetarische hamvraag: Moet de producent van kleding verantwoordelijk worden voor de kleding die ik niet meer draag? Dit is het thema van alweer onze te, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Yoursafe met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Vegetarische hamvraag: Moet de producent van kleding verantwoordelijk worden voor de kleding die ik niet meer draag?

Iedereen ziet af en toe wel een leuk shirt waarvan je denkt: ´Zo, dat is goedkoop, die moet ik hebben!´ Lage prijzen zijn nou eenmaal enorm verleidelijk. Dit veroorzaakt een kledingindustrie waarin goedkope, lage kwaliteit de boventoon voeren en duurzame kleding het onderspit delft.  En dan hebben we de arbeidsomstandigheden niet eens benoemd. Hoe kunnen we hier nou iets aan doen? We hebben drie fantastische gasten die onze vegetarische hamvraag beantwoorden: Moet de producent van kleding verantwoordelijk worden voor de kleding die ik niet meer draag?

Radioshow gast 1: – Lisa Stel ´Lisa goes Vegan´

Lisa, ook wel bekend als `Lisa goes Vegan´, houdt zich bezig met het verspreiden van duurzame kennis over onder andere mode. We hebben het met haar over de fast fashion industrie en de gevolgen. Hoe komt het dat fast fashion nog steeds bestaat? Zelf zegt Lisa ook gemakkelijk verleidt te worden door extreem lage prijzen. Ze vertelt hoe ze hiermee omgaat. Ook bespreken we het worden van een veganist. Hoe lastig is de overstap naar een vleesloos bestaan en wat gaat er in Lisa haar hoofd om als ze een voedingskeuze maakt? 

Benieuwd naar manieren om duurzame kleding te kopen? Lees dan het artikel 13x Tips voor tweedehands kleding shoppen

Radioshow gast 2: – Anna Roos van Wijngaarden

Anna Roos van Wijngaarden  was aanwezig op het Global Fashion Summit in Kopenhagen; het grootste duurzame mode event van Europa. Hier wordt je meegenomen door de geschiedenis van de mode, de huidige stand van zaken en hoe je als consument kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst. Ze komt erachter dat in Chili grote stappen worden gemaakt met duurzame textiel en ook woont ze besprekingen bij over welke invloed de Europese verkiezingen zullen hebben op de mode-industrie. Verder licht ze toe waarom het zo ingewikkeld, lastig en tijdrovend is om de kledingindustrie te veranderen. Volgens haar is het onder andere heel belangrijk om goed voor je kleding te zorgen zodat je minder snel nieuwe hoeft te kopen.

Radioshow gast 3: – Janine Röling

Janine is actief bij Collectief Circulair Textiel: een producentenorganisatie die zorgt dat meerdere bedrijven gezamenlijk hun klimaatdoelen kunnen halen. Bij Collectief Circulair Textiel kijken ze ook wat ze buiten het behalen van de wettelijk vastgelegde klimaatdoelen nog meer kunnen doen voor een duurzamere wereld. Janine vertelt ons hoe ze het bedrijfsleven probeert te verduurzamen en waarom het niet vanzelf gaat. 

Wil je er ook achterkomen…

  • Welke connectie ziet Lisa tussen het stoppen met fast fashion?
  • Welke boodschap het t-shirt van Lisa vertelt ?
  • Wat UPV is en wat het met duurzaamheid te maken heeft?

Daar kun je maar op Ă©Ă©n manier achter komen: Luister nu Aflevering #24 van de Happy Times Radioshow terug. Deze aflevering bestaat uit twee delen, vergeet ze niet allebei te luisteren!

Scroll naar boven