PaperWise duurzaamheid

PaperWise maakt duurzaamheid meetbaar & transparant door het worden van een gecertificeerde B Corp™

PaperWise maakt duurzaamheid meetbaar! Als producent van papier gemaakt van landbouwafval, is PaperWise officieel gecertificeerd als B Corp™. Deze certificering erkent bedrijven die voldoen aan hoge normen voor sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. 

“We zijn enorm trots om deze belangrijke mijlpaal te behalen,” zegt Peter van Rosmalen, CEO van PaperWise. “De B Corp™ certificering bevestigt onze toewijding aan duurzaamheid en toont aan dat we onze verantwoordelijkheid serieus nemen om een positieve impact te hebben op mens en milieu.”

PaperWise maakt duurzaamheid in de praktijk

PaperWise werd in 2015 opgericht met de missie om de papierindustrie te verduurzamen. Het bedrijf produceert papier van landbouwafval, dat anders zou worden verbrand. Dit resulteert in een aanzienlijke reductie van de milieubelasting ten opzichte van traditioneel papier van bomen. De uitgebreide inspanningen van PaperWise op het gebied van duurzaamheid worden als gecertificeerde B Corp™ erkent. Het bedrijf heeft een score van 100,3 punten behaald op het B Impact Assessment, een rigoureus onderzoek dat de sociale en ecologische prestaties van organisaties beoordeelt.

Geïnteresseerd in duurzaam winkelen? Lees dan het artikel Geef tweedehands een tweede kans (challenge #16)

PaperWise duurzaamheid

PaperWise maakt duurzaamheid transparant en verantwoordelijker

De B Corp™ certificering is meer dan alleen een erkenning. Het is een verbintenis om transparant en verantwoordelijk te zijn. PaperWise publiceert haar duurzaamheidsprofiel op de B Corp™ website, zodat stakeholders inzicht kunnen krijgen in de impact van het bedrijf. Dit is prettig voor bijvoorbeeld Happy Times Magazine, dat voor het magazine gebruik maakt van PaperWise papier om zo 100% boomvrij te zijn en bij te dragen aan de circulaire economie.

“We geloven dat bedrijven een belangrijke rol kunnen spelen bij het creëren van een betere wereld,” aldus Van Rosmalen. “De B Corp™ certificering is een krachtig instrument om onze toewijding aan duurzaamheid te tonen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.”

Samenwerking voor een betere toekomst

PaperWise sluit zich aan bij een groeiende gemeenschap van meer dan 8.500 B Corp™ gecertificeerde bedrijven over de hele wereld. Samen streven deze bedrijven ernaar om een economie te creëren die ten goede komt aan mens en milieu.

“We zijn verheugd om PaperWise te verwelkomen in de B Corp™ community,” zegt Tessa van Soest, Director of B Lab Benelux.

Over B Corp™ en B Lab.

Gecertificeerde B Corporations, B Corps™, zijn door B Lab geverifieerd en voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordingsplicht. B Corp™ gecertificeerde bedrijven streven ernaar om een positieve impact te hebben op hun medewerkers, gemeenschappen en het milieu. Zoals het voor Happy Times Magazine mogelijk te maken om naast het verspreiden van positief klimaatnieuws zelf ook duurzaam te zijn. Meer informatie: B Corp™ website

Scroll naar boven