In dit heerlijke veganistische recept voor pastasalade met pesto laten we de traditionele ingrediënten zoals parmezaanse kaas achterwege en vervangen we ze door smaakvolle plantaardige alternatieven. Deze verfrissende pastasalade is niet alleen veganistisch, maar zit ook boordevol verse kruiden en heerlijke ingrediënten.
Dit is het ideale recept voor pastasalade, perfect voor een hete zomeravond, etentjes, baby showers, vrijgezellenfeestjes of gewoon als lunch. Mijn vrienden en familie waren allemaal dol op dit recept, dus ik moest het met jullie delen. Laten we in het recept duiken en genieten van een schuldvrij pastafeest!
Ingrediënten (2 porties)
- 200 g volkoren fusilli (of een andere soort) volkoren pasta (ik raad aan het merk Grand Italia te gebruiken)
- 1 rode ui
- ½ courgette
- 70 g maïs uit blik (of pot)
- 3 eetlepels plantaardige pesto
- 2 eetlepels plantaardige Mayolijn (Remia)
- 160 g vegan kipstukjes (zoals Vivera of Garden Gourmet)
- 10 g vegan spekjes (zoals Vivera of LaVie)
- 50 g vegan feta (keuze uit merk Jumbo, Violife of Nourishh)
- 50 g zongedroogde tomaten
Optionele toppings voor de pastasalade
- Pompoenpitten
- Verse rucolasalade mix
Zo bereid je de pastasalade met pesto
- Kook de pasta:
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking al dente.
- Giet de gekookte pasta af en zet deze opzij om af te koelen.
- Maak de vegan pesto [zie pesto-recept hier]:
- Combineer in een keukenmachine of blender de verse kruiden, pijnboompitten (of walnoten), knoflook, edelgistvlokken, olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Mix de ingrediënten tot een gladde en romige consistentie. Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Bereid de groenten voor:
- Snijd de rode ui in vieren en scheid de plakjes van elkaar.
- Snijd de courgette doormidden en vervolgens in hapklare stukjes.
- Verhit een grillpan en voeg een scheutje olie toe. Bak of gril de groenten tot ze zacht en licht gegrilld zijn.
- Combineer de ingrediënten:
- Voeg de gekookte pasta toe aan een grote mengkom.
- Voeg de gegrilde courgette en rode ui, gekookte vegan kip en spekjes, maïs, zongedroogde tomaten, vegan feta en pesto-mayonaise toe.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Serveer op borden en voeg je favoriete toppings toe.
Met dit verfrissende recept voor pastasalade met pesto kun je genieten van een kom heerlijkheden terwijl je trouw blijft aan je veganistische levensstijl. De levendige smaken van verse basilicum en knoflook in combinatie met de romige textuur maken dit gerecht tot een winnaar voor zowel veganisten als niet-veganisten. Mijn vleesetende vrienden en familie zijn er ook dol op. Probeer het eens en laat je smaakpapillen verwennen!
Vergeet niet om het recept en de instructies naar behoefte aan te passen, laat je creativiteit de vrije loop en voel je vrij om je persoonlijke touch toe te voegen.
Als je dit recept maakt, vermeld/tag ons dan op Instagram met de gebruikersnamen @happytimes.magazine en @oanapuiu.