Uitgelichte afbeelding

Plantaardig borrelhapje met Quorn

I love autumn! Ik weet niet zo goed waar het vandaan komt maar als ik pompoenen zie, wanneer de bladeren van de boom vallen, als de kastanjes op de grond vallen of als de regen zachtjes tegen het raam tikt ben ik intens gelukkig. Ik zet een kopje thee voor mezelf, pak er een extra dekentje bij en kruip lekker op tijd in mijn bedje met een serie of een boek. This is my season! Perfecte tijd voor een heerlijk Plantaardig borrelhapje met Quorn!

Ik geniet van de lange dagen, het hardlopen door de regen, het warme douchen achteraf en het lekkere eten. Als het kwik daalt en de dagen korter worden merk ik dat mijn lichaam schreeuwt om gezonde voeding maar ook meer voeding. Op zich heel logisch, wanneer je het koud is buiten moet het lichaam harder werken om de lichaamstemperatuur gelijk te houden. Hierdoor verbrand je waarschijnlijk meer calorie├źn. En een koutje is zo opgepakt met deze weersveranderingen, dus daarom is het ook ontzettend belangrijk om extra veel groente en fruit te eten dit seizoen.

Ik dook de keuken in, ik ging een herfst recept maken. Een snack, iets wat ik kan uitdelen aan mijn huisgenoten en iets wat vullend is. Maar, het moest wel lekker zijn. Het moet zo’n verrassingseffect hebben dat wanneer je de ingredi├źnten hoort dat je denkt: ‘waarom is dit lekker?’ en dat wanneer je het proeft dat je verbaast knikt en intens aan het genieten bent. Ik had de lat weer lekker hoog gelegd voor mezelf, maar ik mag niet klagen. Dit heerlijke herfst hapje is een feestje om te eten en qua ingredi├źnten heel verassend!

Spruitjes vond ik nooit lekker, maar ze zijn wel ontzettend gezond en daarom besloot ik ze toch mee te nemen toen ik ze in de supermarkt zag liggen. Ook de druiven waren in de aanbieding en kwamen in mijn winkelmandje terecht. Een goede maaltijd bestaat uit een mooie balans tussen vetten, eiwitten en koolhydraten. Koolhydraten en vitamines genoeg, tijd om wat eiwitten toe te voegen!

Ik ben al een tijdje fan van het merk Quorn omdat ze zo’n ongelofelijk duurzame vleesvervanger zijn. Ze hebben verschillende producten maar allemaal hebben ze dezelfde basis: mycoprote├»ne. Een schimmel die op basis van fermentatie wordt omgezet in een voedingsproduct. Dit is hernieuwbaar, kost heel weinig grond en nauwelijks water. Al met al, mega mega duurzaam. Perfect om toe te voegen aan mijn recept.

Ingredi├źnten (6 borrelhapjes)

  • 6 sate-prikkers

Bereiding van Plantaardig borrelhapje met Quorn

  1. Kook de spruiten 10-12 minuten
  2. Was de druiven
  3. Rol de plakken ‘ham’ op en snijd ze doormidden, zet ze vast met een sate-prikker
  4. Wanneer de spruiten gekookt zijn kunnen ze ook op de prikker
  5. Prik als laatste de druiven erbovenop
  6. Besprenkel met wat kaneel en kokos

Enjoy! Dit Plantaardig borrelhapje met Quorn is het lekkers wanneer je eerst de druif eet en daarna de spruit en ‘ham’ in een keer opeet. Het vleugje kaneel zorgt voor een echt herfstgevoel!

Liefs,
Maartje

Winkelwagen
Scroll naar boven