Uitgelichte afbeelding

Happy Times de Podcast #2 – Duurzaam Reizen

De tweede aflevering van Happy Times de Podcast; duurzaam reizen! Deze aflevering leest Maartje een stuk voor uit haar dagboek over de reis met het OV van Malaga terug naar Utrecht. Het was een avontuur, maar wel een heel mooi avontuur! Daarna gaat ze nog in op twee luisteraarsvragen over reizen en duurzaamheid, want hoe slecht is vliegen nu echt? Maartje heeft haar huiswerk gedaan en vertelt met cijfers en al precies hoe de vork in de steel steekt. De tweede vraag gaat over reizen voor werk, wat als het echt niet anders kan?

Inzichten uit aflevering #2 – duurzaam reizen

  • Ik had deze podcast willen luisteren vóór ik op vakantie naar Malaga ging met het OV
  • Genieten van het wachten; ook dat is onderdeel van de reis
  • Ik, mijn boek, de trein. Dat was even het enige dat telde, de tijd vloog voorbij
  • Als je ‘peach’ besteld in Madrid, is er een kans dat je ananassap krijgt
  • Om 22.00 ‘s avond een kitkat kopen doe ik niet vaak, maar jup, it happened
  • Ondanks dat de maan vel is, kan je er tegenin kijken en zorgt het voor een rustig en slaperig gevoel
  • De tijd kan vliegen, zonder vliegtuig!

Een stukje uit mijn dagboek

Zo lang alles blijft rijden, gaat het helemaal goedkomen. Met de bus van de camping naar Malaga-stad, vanaf daar met de trein naar Madrid. Daar eet ik een lunch tussen het trein en het busstation. Vanaf Madrid stap ik in de nachtbus naar Parijs. Met wat korte stops onderweg, kom ik de volgende ochtend aan in de Franse regen. Ik haalde een echte Franse croissant en baguette, na 3 uur wachten kon ik in de volgende bus naar Utrecht.

Luisteraarsvragen

Is het met de trein écht duurzamer dan het vliegtuig?

Ik heb het even gefact-checkt en daar is het volgende uitgekomen: je stoot 600 kilo CO2 uit als je met een vlieguig van Amsterdam naar Malaga gaat. Amsterdam parijs: 130 kilo CO2 = 181x wassen of 66 dagen TV kijken. Trein Amsterdam-Parijs: 2 kilo CO2 uit. Dus tja, het is echt heel heel veel duurzamer om met de trein te gaan. Binnen Europa is de trein een hele makkelijke en duurzame optie. Wees bewust van de grote impact en kijk eens of je iets

Bekijk hier alle afleveringen die tot nu toe online staan

Wat als je veel moet vliegen voor werk in verband met tijd?

Moeilijke vraag omdat ik natuurlijk niet weet wat voor werk je doet. Maar mijn tips hiervoor: check of het online kan, kijk of je het kunt combineren of ga het gesprek aan met je baas of leidinggevende of er andere mogelijkheden zijn. En je kan de tijd in de trein natuurlijk wel goed gebruiken als werktijd, er is altijd goede verbinding aanwezig en deze tijd is dus niet meteen verloren.

Hopelijk heb je weer genoten van de aflevering! En vergeet niet een review achter te laten in via Spotify, Apple Podcast en YouTube! Stuur een screenshot van jouw review naar podcast@happytimesmagazine.nl en maak kans op een van de 3 (!) boekenpakketten ‘De Krach van Teruggeven’, geschreven door Maartje zelf!

Praat mee via: @happytimes.magazine @lifeofmaart podcast@happytimesmagazine.nl

Tot de volgende! Elke maandag om 19.00 komt er een nieuwe aflevering online!

Beluister de podcast via Spotify

Beluister de podcast introductie via Apple Podcast

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/happy-times-de-podcast/id1644740312?i=1000579959719

Bekijk de podcast introductie op YouTube

Scroll naar boven