Uitgelichte afbeelding

Happy Times de Podcast #1 – een introductie

in deze eerste aflevering van Happy Times de Podcast is een introductie en stelt Maartje Bregman (founder Happy Times, schrijver en greenfluencer) zich voor. Waarom is ze deze podcast gestart? Wat kan je verwachten dit seizoen? Veel plezier met kijken en laat gerust een reactie achter met een vraag, opmerking of aanvulling!

Inzichten uit aflevering #1 podcast een introductie

  • Als iemand in de vega vleesproductie zit; maak je Maartje heel blij met een vegan leverworst (thanks)
  • Hoe meer je je verdiept in duurzaamheid, hoe minder je ervan begrijpt
  • Studenten en fysiotherpeuten zijn goede mensen
  • Fit en gezond achter mij gelaten, voor focus. Er zijn super veel sport en gezondheids guru’s, wat ik nog miste was een positief verhaal over duurzaamheid.
  • Zijn er al ontwikkelingen of zijn we alleen maar bergafwaards aan het rollen?
  • Applaudisseren voor alles wat al wel wordt gedaan in plaats van vingertje wijzen naar wat nog niet wordt gedaan
  • Duurzaamheid is geen afvinklijst, het is een circulair proces waarin we kunnen en moeten blijven leren en adapteren.
  • Nu zit ik nog in mjin eentje, maar er zullen snel gasten aanschuiven, zin in!

Waarom vind ik duurzaamheid zo belangrijk?

Papa houdt van natuur, mama is een sociaal dier en goeddoener. Maken die een kind, dan krijg je een positieve klimaat activits. Dat is mijn verklaring, dat is mijn logische verklaring waarom ik me zo inzet voor duurzaamheid.

Ik probeer erachter te komen wat duurzaamheid is en hoe ik eraan kan bijdragen

Maartje Bregman

Ik zocht iemand die deed wat ik nu doe; die zich inzet voor klimaatverandering op een niet technische maar beeldende manier. Het tussenstapje van zakelijke technische en wetenschappelijke taal en de consument – behapbaar maken.

Bekijk hier alle afleveringen die tot nu toe online staan

Wat kun je verwachten van deze podcast?

Interviews – Verbinding tussen de wetenschappers en de individuen. We gaan spreken met vakmensen om op een makkelijke manier dit ingewikkelde probleem behapbaar te maken.

Newsflash – met allemaal positief goed nieuws, de verhalen van al dat goede nieuws uitlichten. Even luisteren naar wat er allemaal goed gaat in de wereld, ook wel eens lekker voor de verandering

Praktische tips en dilemma’s  – artikel bespreken, praktische tips delen, wat kan ik nu vandaag doen? Ook gaan we hier vragen, stellingen en dilemma’s vanuit luisteraars bespreken.  Lekker kletsen over duurzaamheid, samen met jullie! Praat mee middels story’s, reacties onder de youtube video of via voice memo’s die je kan sturen via DM.

Artikel: an enviromentalist gets lunch

In deze podcast bespreken we dit artikel van [..] het gaat over onze intuïtie en duurzaam leven. Soms denken we dat we heel groen bezig zijn, terwijl de daadwerkelijke impact dan wel meevalt. Er zijn naar mijn mening twee verklaringen voor; marketing van bedrijven wordt steeds groener, en we wisten het oprecht niet. Het voorbeeld van het plastic en papieren tasje. Plastic is duurzamer dan papier, maar plastic blijft slecht. Dus neem gewoon je eigen tas mee. Mijn punt; ga voor iets dat je al hebt! Het tweede punt; we kunnen niet meer doen dan we denken dat we kunnen doen. We doen wat het beste met de kennis die nu tot onze beschikking is. Soms denken we dat duurzaamheid zwart-wit is, maar het is alles behalve dat!

Praat mee via: @happytimes.magazine @lifeofmaart podcast@happytimesmagazine.nl

Super bedankt voor het kijken, luisteren of lezen! Vergeet niet een reactie achter te laten wat je ervan vond en met een beoordeling in apple podcast of op spotify maak je ons heel gelukkig! Tot de volgende! Elke maandag om 19.00 komt er een nieuwe aflevering online!

Beluister de podcast via Spotify

Beluister de podcast introductie via Apple Podcast

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/happy-times-de-podcast/id1644740312?i=1000579227662

Bekijk de podcast introductie op YouTube

Winkelwagen
Scroll naar boven