Positief klimaatnieuws

Positief klimaatnieuws van week 10

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnen. Het is tijd voor je portie positief klimaatnieuws van week 10!

Lidl gaat fossielvrij bevoorraden

Lidl heeft besloten om alle winkels (het zijn er 440) fossielvrij te bevoorraden. Vrachtwagens die op diesel rijden zijn bij de Lidl dus verleden tijd. Lidl is nu de eerste retailer in Nederland die deze stap neemt. In oktober van 2023 werd al aangekondigd dat ze volledig elektrisch wilden bevoorraden en in 2024 wilden ze fossielvrij zijn. Dit laatste zijn ze nu aan het realiseren. Lees hier meer over hoe ze dit aanpakken.

Natuurherstelwet officieel goedgekeurd

Het Europees Parlement heeft afgelopen week de natuurherstelwet goedgekeurd. De wet stond al lange tijd onder een sterk debat in de Europese Unie. Wat staat er in de wet? Onder andere doelen voor biodiversiteit op landbouwgrond, het planten van drie miljard bomen en minimaal 25.000 kilometer aan vrij doorstromende rivieren. Allemaal voor 2030. “Boeren en natuur staan niet tegenover elkaar, maar kunnen hand in hand gaan.” zegt PvdA-Europarlementariër Mohammed Chahim.
Er werd bijna geen akkoord bereikt, maar met wat aanpassingen is hij er nu toch doorheen gestemd. Het duurde dus lang en de eisen zijn uiteindelijk iets verzwakt, maar het is mooi om te zien dat deze wet er toch doorheen is gekomen. Want wat is er nou belangrijker dan onze natuur? Lees hier meer over de wet en hoe het proces is gegaan.

Steden verwijderen beton voor natuur

Van Australië tot Canada nemen steden het initiatief om steeds meer onnodige stukken beton en asfalt weg te halen, waardoor de natuur haar plaats in kan nemen. Het idee van het weghalen van verhardingen en de natuur haar plek geven is simpel en krijgt steeds meer aandacht. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlandse ‘tegelwippen’. Mooi om te zien hoe deze beweging wereldwijd gaande is. Lees er hier meer over.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden:
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven