Positief klimaat nieuws week 9

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnen. Het is tijd voor je wekelijkse portie positief klimaatnieuws van week 9!

Zalando verwijdert misleidende duurzaamheidsclaims

Europese toezichthouders hebben de Duitse webwinkel Zalando aangesproken op het gebruik van misleidende duurzaamheidsclaims. Als gevolg daarvan moet Zalando de misleidende claims van hun websites verwijderen. De term duurzaamheid werd ten onrechte gebruikt en er werden visuele claims, zoals een blaadje gebruikt om duurzaamheidsvoordelen aan te geven bij producten. Gaaf om te zien hoe er opgetreden wordt tegen greenwashing. Hopen dat dit meer blijft gebeuren. Lees hier meer.

Ananas wordt duurzaam materiaal

Een Keniaanse startup maakt circulaire materialen van resten van ananas en heeft hierbij een gesloten recyclingsproces ontwikkeld. Dit houdt in dat er geen materiaal verloren hoeft te gaan tijdens het hele proces. Ze willen hiermee de vervuiling door landbouwafval omzetten naar natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen. Ook recyclen ze gemengde kledingstukken. Lees hier meer over het hele proces.

Natuurherstel vanuit een helikopter

Limburg gaat vanuit een helikopter steenmeel uitstrooien boven 250 hectaren bossen om de bosbodem te verbeteren. In de gebieden zijn namelijk droge zandgronden waar verzuring, verdroging en klimaatverandering zorgen voor minder vitale bossen. Steenmeel voegt belangrijke mineralen toe aan de bosbodem, zodat herstel kan optreden. Mooi om te zien hoe dit soort oplossingen kunnen werken. Lees hier meer.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden:
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven