Uitgelichte afbeelding

Positief klimaatnieuws van week 11

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie positief klimaatnieuws van week 11!

Herziene regels voor verpakking in Europa

Afgelopen week bereikten het Europees Parlement en de Europese Raad een voorlopig akkoord over herziene regels om verpakkingen te verminderen, hergebruiken en recyclen, de veiligheid te vergroten en de circulaire economie te stimuleren. Het doel van de nieuwe maatregelen is om de veiligheid en duurzaamheid van verpakkingen in de EU te verbeteren. Dit wordt bereikt door te eisen dat alle verpakkingen recyclebaar zijn, schadelijke stoffen tot een minimum worden beperkt, onnodige verpakkingen worden verminderd, het gebruik van gerecyclede materialen wordt gestimuleerd, en er verbeteringen worden aangebracht in de inzameling en recycling van verpakkingen.
De overeenkomst stelt bijvoorbeeld doelen voor verpakkingsvermindering en verplicht EU-landen om met name de hoeveelheid plastic verpakkingsafval te verminderen door bepaalde dingen geleidelijk te gaan verbieden. Wil je hier meer over weten? Lees dan hier alle maatregelen die ze willen gaan nemen.

De invloed van het weer op energievoorziening tijdens live-uitzending

RTL en Buienradar geven vanaf 8 maart iedere vrijdagavond informatie over de invloed van het weer op onze energievoorziening tijdens de live-uitzending van het RTL Weer op RTL 4 om 19:55. Want iedereen herkent waarschijnlijk de vragen als: Op welk moment is de opbrengst van je zonnepanelen het hoogst? Hoeveel energie leveren al onze windmolens vandaag? Wanneer kan je het beste thuis een wasje draaien? Hoe kan jouw groene stroom zo optimaal mogelijk worden benut?
Online wordt op de site en app een uitgebreider energieweerbericht gepubliceerd, met meer informatie en tips over het slim gebruiken en omgaan met energie. Meer weten over dit initiatief? Lees dan hier meer.

Aldi lanceert een plantaardig huismerk

De Aldi heeft besloten om een plantaardig huismerk te lanceren onder de naam ‘My Vay’. Onder dit huismerk worden plantaardige zuivel- en vleesvervangers verkocht. Het assortiment bestaat op het moment vooral uit plantaardige drinks en alernatieven voor yoghurt op basis van soja of kokos. Geleidelijk willen ze dit uit gaan breiden met andere vlees-, zuivel- en kaasvervangers. Meer weten over dit huismerk en wat de Aldi ermee van plan is? Lees dan hier meer.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden:
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven