Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w├ęl al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je ge├»nspireerd je week beginnen.┬áHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 12!

Jumbo stopt als eerste supermarkt met aanbiedingen van vers vlees

Jumbo is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met vleespromoties in alle winkels en online. Hiermee willen ze werken richting de doelstelling van dat 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingredi├źnten. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier had eerder nog kritiek op de supermarktketen, omdat ze na onderzoek hadden geconcludeerd dat Jumbo juist het vaakst vlees in de aanbieding had. Nu lijkt Jumbo dat in ├ę├ęn keer achter zich te laten met de bekendmaking dat ze gaan stoppen met vleespromoties. Dit houdt concreet in dat ze vanaf juni tijdelijke prijspromoties van vers rundvlees, vers varkensvlees en verse kip verleden tijd zijn. Een mooie stap in de goede richting. Hopen dat meer supermarkten volgen. Lees hier meer.

Frankrijk voert boetes in op fast-fashion

Het Franse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat fast-fashion zware boetes kan opleggen ÔÇô tot tien euro per stuk tegen 2030. De opbrengst moet helpen de veroorzaakte milieuschade te compenseren. Met dit wetsvoorstel hopen ze dat de invoer van goedkope mode minder aantrekkelijk wordt gemaakt. Als de senaat het voorstel goedkeurt, betekent dit dat boetes ingevoerd kunnen worden en dat er ook een reclameverbod komt op sociale en traditionele media. Dit moet consumenten helpen om beter verantwoorde keuzes te maken. Nu hopen dat de Senaat het goed gaat keuren, want wat een gaaf voorstel is dit! Lees hier meer over het voorstel.

De populatie van reuzenpanda’s in het wild is ongeveer verdubbeld

China voert de afgelopen jaren de inspanningen voor natuurbehoud op en de resultaten zijn duidelijk zichtbaar. De populatie reuzenpanda’s is gestegen van 1100 in 1980 naar inmiddels 1900 nu. Er is in China een groot beschermd nationaal park, waar veel panda’s veilig kunnen leven. Ik hoop dat meer landen dit soort acties nemen. Lees hier meer

Dit was het Positief klimaatnieuws week 12! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden:
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven