Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 14!

Plastic uit rivieren in Indonesië

Sungai Watch heeft de afgelopen jaren 270 drijvende barrières geïnstalleerd in Indonesische rivieren om te voorkomen dat de stroom plastic de oceaan bereikt. Tot nu toe hebben ze ruim 1.800.000 kilo plastic ingezameld, waarvan 36% plastic zakken. Ze hebben een missie om de eindeloze mogelijkheden te laten zien van wat afval kan worden, en om onze relatie met afval radicaal te heroverwegen. De hoeveelheid plastic in de rivieren is namelijk enorm. Wel heel fijn om te zien dat met dit soort initiatieven al veel plastic opgevangen kan worden voor het de oceanen bereikt. Lees hier meer.

Canada beschermt nieuw koraalrif

Canada heeft aangekondigd dat ze hun nieuw ontdekte koraalrif willen beschermen. In Canada ligt het meest noordelijke rif ooit ontdekt in de Stille oceaan. Het is een rif in een smal kanaal, omgeven door fjorden. Het biedt wetenschappers ook weer een nieuwe kijk op de veerkracht en de onvoorspelbaarheid van diepzee ecossytemen. Canada heeft besloten dat er een verbod komt op bodemcontactvissen, zodat het koraalrif beschermd blijft. Lees hier meer over dit bijzondere koraalrif.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Slaaptrein naar Praag

De slaaptrein van European Sleeper rijdt vanaf afgelopen maandag door naar Dresden en Praag. De verlenging van de route is tien maanden na de eerste rit naar Berlijn doorgevoerd en zorgt ervoor dat de hoofdsteden van België, Nederland, Duitsland en Tsjechië met elkaar verbonden zijn. De slaaptrein werd vorig jaar in mei geïntroduceerd, maar reed toen niet verder dan Berlijn. Desondanks bleek de verbinding succesvol en werden al snel ook Interrailers toegelaten op de slaaptrein. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 14! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden:
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven