Uitgelichte afbeelding

Positief klimaatnieuws week 15

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 15!

Duurzaam wc-papier in concertzalen

AFAS Live, één van de grootste venues binnen de Nederlandse muziekindustrie, heeft de keuze gemaakt om over te gaan op 100% bamboe toiletpapier van The Good Roll! Toiletpapier van bamboe heeft verschillende voordelen. Niet alleen is het zacht en sterk, maar ook groeit bamboe 30 keer zo snel als bomen, neemt het meer CO2 op en stoot het ook meer zuurstof uit.
De stap naar duurzamer toiletpapier is onderdeel van hun plan om een meer duurzame koers in te slaan. Uiterlijk 2030 wil AFAS Live klimaatneutraal zijn en circulair werken. Met de grote hoeveelheden bezoekers die ze per jaar trekken, kunnen ze een belangrijke voorbeeldfunctie innemen. Ze nemen met deze stap dan ook het voortouw in het verminderen van de evenementenindustrie en ze hopen de rest van de sector te inspireren om soortgelijke keuzes te maken. Lees hier meer.

Minder papier voor uitgeverij

De uitgever HarperCollins heeft kleine veranderingen gemaakt in hun boekenontwerp en hiermee hebben ze miljoenen pagina’s en duizenden bomen bespaard. De ontwerpers van de uitgever wilden zowel de paginaruimte als de leesbaarheid maximaliseren, en tot nu toe hebben hun aanpassingen een enorm verschil gemaakt: het bedrijf heeft in totaal 245,6 miljoen pagina’s bespaard – wat overeenkomt met 5.618 bomen. Of zoals de uitgever zegt: “We willen ervoor zorgen dat onze grote titels, van vooraanstaande auteurs, deze eco-lettertypen gebruiken”, aldus Carlson-Stanisic. “Het telt beetje bij beetje op, waardoor steeds meer bomen worden bespaard.” Zo zie je maar dat kleine veranderingen, grote impact kunnen hebben! Lees hier meer.

Verkeersborden hergebruiken

Het Nederlandse bedrijf AGMI heeft een methode ontwikkeld om verkeersborden te hergebruiken. De meeste afgedankte verkeersborden belanden in Nederland op de oud ijzerhoop. Maar als je de stickers eraf haalt en er nieuwe op plakt, kun je de 3 miljoen bestaande borden bijna eindeloos blijven hergebruiken. Van de huidige 3 miljoen verkeersborden in Nederland zijn er namelijk minstens 600.000 overbodig, volgens informatie van CROW. Bovendien zijn er nog zo’n 100.000 blauwe borden langs Rijkswegen en provinciale wegen, met een totaaloppervlak van meer dan 1 miljoen vierkante meter, die beschikbaar zijn voor hergebruik. Hierdoor wordt de productie van nieuwe verkeersborden in de komende decennia overbodig. Wederom een voorbeeld van een kleine verandering die grote impact kan hebben. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 15! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden:
https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven