Positief klimaatnieuws

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w├ęl al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering.┬áOp deze manier kan je ge├»nspireerd je week beginnen.┬áHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 16!

Zwitserland schendt mensenrechten door niks te doen tegen klimaatverandering

Afgelopen week heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft geoordeeld dat Zwitserland enkele mensenrechten heeft geschonden door niet genoeg te doen tegen klimaatverandering. Dat is gebeurd in een zaak die was aangespannen door een groep van zo’n 2000 oudere Zwitserse vrouwen, die bezorgd zijn over klimaatverandering. Deze uitspraak kan doorwerken in andere klimaatzaken. Mooi om te zien dat er steeds serieuzer naar klimaatzaken wordt gekeken. Lees hier meer over de hele zaak.

Albert Heijn verwijdert onjuiste duurzaamheidsclaims

Supermarktketen Albert Heijn verwijdert onduidelijke en onjuiste duurzaamheidsclaims uit zijn winkels nadat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) het bedrijf hierop heeft aangesproken. De supermarkt noemde zichzelf in diverse winkels de term ‘meest duurzame supermarkt’. Dit was gebaseerd op onderzoek naar beleving van consumenten en niet op concrete duurzaamheidsinspanningen. Zo waren er nog een aantal claims die verwijdert moeten worden. Claims dienen namelijk zo feitelijk en zo volledig mogelijk te zijn, zodat de consument meteen begrijpt wat het duurzaamheidsvoordeel is. Lees hier meer.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Lush gebruikt Prevented Ocean Plastic

Lush is het eerste wereldwijde cosmeticabedrijf die overstapt op Prevented Ocean Plastics. Dit is plastic dat verzameld is binnen 40 kilometer van een kustlijn of een grote waterweg en anders in oceanen of rivieren terecht zou zijn gekomen. Met elk flesje dat een klant mee naar huis neemt draagt deze bij aan de bescherming van mariene ecosystemen en kustgemeenschappen die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van de plasticvervuiling in oceanen. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 15! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven