Uitgelichte afbeelding

Positief klimaatnieuws week 17

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w√©l al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering.¬†Op deze manier kan je ge√Įnspireerd je week beginnen.¬†Het is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 16!

Gaswinning Groningen stopt

Een historisch besluit is genomen: na 61 jaar wordt de gaskraan in Groningen definitief gesloten. In een opmerkelijke vertoning stemde de Eerste Kamer dinsdag met een ruime meerderheid voor het stopzetten van de gaswinning in de Groninger gasvelden, waarbij slechts 6 van de 75 senatoren tegenstemden. Deze beslissing markeert een keerpunt in de geschiedenis van de regio, waarbij de langdurige en controversi√ęle praktijk van gaswinning tot een einde komt. Lees hier meer.

Natuur wordt muzikant

De aarde ontvangt nu ook streamingsrechten als je naar natuurgeluiden in muziek luistert en kan ook prijzen winnen!¬†Artiesten die natuurgeluiden integreren in hun muziek, kunnen nu ‘Nature’ officieel toevoegen als meewerkend artiest. Denk hierbij aan de fluitende vogel in het nummer¬†Blackbird, de krekels in¬†The Rain¬†van Missy Elliott of Amazonegeluiden in een nummer van Ellie Goulding. In andere woorden, de natuur kan nu ook uitbetaald krijgen voor haar muziek. Een deel van hun opbrengsten zal vervolgens worden gedoneerd aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor natuurbescherming. Dit initiatief is afkomstig van het Museum for the United Nations, een wereldwijd instituut dat zich inzet voor cultuur. Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met muzikanten, creatieven en diverse natuur- en milieuorganisaties, omdat ze mensen meer willen betrekken bij bescherming van de natuur via iets universeels als muziek. Lees hier meer.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Mangroves bevatten uitzonderlijke biodiversiteit

Onlangs heeft een team van biologen de grootste mangrovebossen van Cambodja bestudeerd en ze ontdekten dat het cruciale ecosysteem ‚Äď in totaal 35.750 hectare (88.340 acres) ‚Äď de thuisbasis is van meer dan 700 planten- en diersoorten. De ondergewaardeerde aard en schoonheid van mangroven was precies wat de onderzoekers hoopten vast te leggen toen het team op expeditie ging en het is hen zeker gelukt. Van de 700 dieren hebben de onderzoekers 74 vissoorten en 150 vogelsoorten geregistreerd, waarvan er 15 te vinden zijn op de rode lijst van bedreigde en bedreigde diersoorten van de Internationale Unie voor het Behoud van de Natuur (IUCN). Ofwel, de studie onderstreept het belang van het beschermen van mangroven tegen houtkap en ontwikkeling; naast het wemelen van wilde dieren absorberen ze namelijk ook enorme hoeveelheden CO2. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 17! Wil je nou elke week ge√Įnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je¬†hier aanmelden:¬†https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven