Uitgelichte afbeelding

Positief klimaatnieuws week 18

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 18!

Europees recht op reparatie vastgelegd

Europees recht op reparatie wordt eindelijk vastgelegd. Concreet worden producenten van smartphones, wasmachines, stofzuigers, vaatwassers en talloze andere producten verplicht om hun producten te repareren, tenzij dat fysiek of wettelijk onmogelijk is. Dit is een mooie stap om een meer circulaire economie te ondersteunen. Bedrijven moeten, buiten de garantieperiode, reparatie binnen een redelijke termijn en prijs aanbieden. Bovendien krijgt iedereen toegang tot handleidingen en moeten onderdelen binnen een redelijke termijn en betaalbare prijs beschikbaar zijn, ook voor onafhankelijke- en thuisreparateurs. Lees hier meer.

Natuurbehoud werkt effectief

Een wereldwijde studie laat zien dat inspanningen op het gebied van natuurbehoud niet alleen effectief zijn, maar dat als ze werken, ze vaak ook heel effectief zijn! Mooi bewijs om te ondersteunen dat we moeten doorgaan met dit soort initiatieven. De onderzoekers ontdekten dat instandhoudingsacties in de meeste gevallen (66%) de toestand van de biodiversiteit verbeterden of de achteruitgang ervan vertraagden, vergeleken met geen actie. Voorbeelden uit onze verreikende database omvatten het beheer van invasieve en problematische inheemse roofdieren op twee van de barrière-eilanden van Florida, wat resulteerde in een onmiddellijke en substantiële verbetering in het broedsucces van onechte karetschildpadden en kleinste sterns. In Centraal-Afrikaanse landen in het hele Congobekken was de ontbossing 74% lager in houtkapgebieden waarvoor een bosbeheerplan gold dan in houtkapgebieden waarvoor dat niet het geval was. Lees hier meer.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Meer plant-based aanbod in Amerikaanse kantines

Sodexo, een van de grootste foodservicebedrijven ter wereld, heeft vorige maand aangekondigd dat het plantaardige lunches uitbreidt, waardoor het op zo’n 400 campussen plantaardige opties aanbiedt voor studenten. De uitbreiding van DefaultVeg naar bijna 400 campussen die 1 miljoen studenten bedienen, valt samen met een onlangs gepubliceerde studie die aantoont dat het consistent aanbieden van plantaardige maaltijden als standaardoptie zeer effectief is om studenten aan te moedigen hiervoor te kiezen, waardoor de uitstoot van broeikasgassen wordt teruggedrongen. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 18! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven