Uitgelichte afbeelding

Positief klimaatnieuws week 20

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 20!

Fonds voor klimaatacties

De non-profitorganisatie Bloomberg Philanthropies heeft begin april het Young Action Fund gelanceerd om klimaatacties van jongeren te ondersteunen. Het fonds is bedoeld om 100 steden over de hele wereld te helpen om de stemmen en de visies van jongeren te integreren in de manier waarop zij beleid bedenken en uitvoeren. De jeugd van vandaag verheft namelijk hun stem om actie te eisen voor de klimaatnoodstand. Omdat slechts een paar regeringen, op welk niveau dan ook, gehoor geven aan hun eisen voor actie probeert Bloomberg Philantrhropies hun met dit fonds te ondersteunen.  Lees hier meer over het fonds en hoe ze dit willen implementeren.

Vleesverkoop maakt een duikvlucht

De afgelopen jaren blijft de vleesverkoop dalen. Sinds 2020 is de verkoop van vlees in de supermarkten met 16,4% gedaald. Supermarkten richten zich van oudsher op de verkoop van vlees, maar de grotere supermarkten hebben zich inmiddels gecommitteerd aan een transitie naar meer plantaardig. Ook spelen prijsontwikkelingen waarschijnlijk mee. Veevoer werd duurder, waardoor de prijzen van vlees als vanzelf ook stegen. Lees hier meer over de ontwikkeling.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Nieuwe projecten voor plasticrecycling

Er zijn vernieuwde projecten voor plasticrecycling van start gegaan. Onlangs heeft de RVO namelijk 4 nieuwe projecten goed gekeurd die bijdragen aan een betere plasticrecycling. Op deze manier kunnen ondernemers met een juiste samenwerking de plasticketen sluiten. Door de kringlopen van de plastics te sluiten, kunnen waardevolle reststromen opnieuw gebruikt worden. Zo is er een project in gang gezet die de verschillende plastic- en sorteerstromen probeert te karakteriseren. Andere projecten richten zich op het verbeteren van de recycling van poly-katoen, stretchfolie en doppen van frisdrankflessen. Hopen dat er mooie dingen uit deze projecten komen. Lees hier meer over de individuele projecten.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 20! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven