Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w√©l al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering.¬†Op deze manier kan je ge√Įnspireerd je week beginnen.¬†Het is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 21!

Meer fietsers in Chicago

In Chicago is het fietsen tussen de herfst van 2019 en de lente van 2023 met 119% gestegen.¬†Dat is de grootste sprong in een van de tien grootste steden van het land. Fietsen vertegenwoordigt nu ongeveer 2,5% van alle verplaatsingen, wat betekent dat er ongeveer 200.000 fietstochten per dag plaatsvinden. De transportafdeling denkt dat de groei van het fietsen aangewakkerd is door de voortdurende investeringen in fietspaden en ‘greenways’ (woonstraten met veilige en comfortabele verbindingen voor voetgangers en fietsers). Lees hier meer.

Fokker ontwikkelt waterstofvliegtuig

Fokker ontwikkelt waterstofvliegtuig met 150 zitplaatsen dat 2500 kilometer kan vliegen. De ingebruikname is voorzien in 2035. Een narrow-body of smalrompvliegtuig is een vliegtuig met één gangpad en twee rijen stoelen van twee of drie stoelen per rij. Mooie ontwikkeling om vliegen op een meer duurzame manier plaats te laten vinden. De verwezenlijking van een waterstofvliegtuig is volgens Fokker Next Gen sterk afhankelijk van samenwerking binnen de hele industrie. Lees hier meer.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Allereerste klimaatexamens van Nederland

Op 17 mei is het eerste klimaatexamen afgenomen: online en fysiek.¬†Om de kennis in Nederland te testen en te vergroten, organiseert het Ministerie voor de Toekomst het Klimaatexamen. Het Klimaatexamen geeft je inzicht en belangrijker: idee√ęn hoe je zelf je steentje bij kan dragen! In mei worden traditioneel de eindexamens afgenomen op middelbare scholen. Voor bijna 200.000 scholieren is dit een belangrijk moment in hun leven. Het onderwerp waar ze tijdens hun leven sowieso mee te maken krijgen, werd dit jaar voor het eerst ge√ęxamineerd: Klimaatverandering. Bij dit examen zijn de rollen echter omgedraaid: volwassenen zitten in de examenbankjes en de surveillance wordt uitgevoerd door scholieren. Lees hier meer.

Als jij ook nog mee wil doen; 22 mei is deel 23 van het klimaatexamen! Je kan je via deze link aanmelden.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 21! Wil je nou elke week ge√Įnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je¬†hier aanmelden:¬†https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven