Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w├ęl al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering.┬áOp deze manier kan je ge├»nspireerd je week beginnen.┬áHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 22!

Recordaantal schildpadeieren in Bangladesh

Van de zeven soorten schildpadden die in de zee├źn leven, worden er vijf soorten aangetroffen in de territoriale wateren van Bangladesh, waaronder de olijvenschildpadden. Het aantal olijvenschildpadeieren in Bangladesh is enorm gestegen dankzij natuurbehoudsmaatregelen die het land heeft genomen. Met een toename van 53% in eieren hebben deze schildpadden zojuist een vierjarig record gebroken. Ze hebben zich onder andere gericht op het vergroten van het bewustzijn onder de lokale bevolking en de waakzaamheid van lokale natuurbeschermingsgroepen om gunstige omstandigheden voor de soort te garanderen. De overheid geeft ook aan dat ze maatregelen willen blijven nemen om de schildpadden nog verder te beschermen. Lees hier meer over wat het land allemaal precies doet.

Duurzaamheidseisen officieel aangenomen door Europees Parlement

De Europese Raad heeft afgelopen week definitieve goedkeuring gegeven voor de richtlijn inzake de zorgvuldigheidseisen voor duurzaam ondernemen (de CSDDD). De  richtlijn voert voor grote ondernemingen verplichtingen in met betrekking tot de negatieve effecten van hun activiteiten op de mensenrechten en de milieubescherming. Ook worden de aan deze verplichtingen verbonden aansprakelijkheden vastgesteld. De regels hebben niet alleen betrekking op de activiteiten van de bedrijven, maar ook op die van hun dochterondernemingen en die van hun zakenpartners in de keten van activiteiten van de bedrijven. Lees hier meer over de gevolgen van deze regelgeving.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Groene bushokjes in Utrecht

Utrecht heeft inmiddels 316 bushokjes omgetoverd tot groene oases. De daken van de bushaltes zijn beplant met 6-8 soorten vetplanten en zijn daarmee niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar bevorderen ook de biodiversiteit door bijen en andere insecten te ondersteunen. Daarnaast zijn 96 hokjes uitgerust met zonnepanelen en LED-verlichting, waardoor ze volledig zelfvoorzienend zijn in energie. De hokjes hebben ook bamboe zitplaatsen, bases van gerecycled beton en worden onderhouden met elektrische voertuigen en gefilterd regenwater. Dit innovatieve project verbetert de stedelijke duurzaamheid, inspireert bewoners tot milieuvriendelijke praktijken en draagt aanzienlijk bij aan een gezondere omgeving. Inmiddels hebben veel andere Nederlandse steden, zoals Rotterdam en Amsterdam, dit voorbeeld gevolgd. Ook steden in het buitenland, zoals Kopenhagen en Malm├Â, zijn ge├»nspireerd door dit initiatief. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 22! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven