Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w√©l al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering.¬†Op deze manier kan je ge√Įnspireerd je week beginnen.¬†Het is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 23!

De reuzenmiereneter is terug

Natuurbehoud initiatieven lijken keer op keer te werken. Dit keer zijn de reuzenmiereneters door natuurbehoudsmaatregelen in Zuid-Brazilli√ę teruggekeerd! Men dacht dat de reuzenmiereneter al meer dan een eeuw was uitgestorven, maar uit recente waarnemingen blijkt dat de soort is teruggekeerd. Deze ontdekking benadrukt weer hoe belangrijk het is om natuur gebieden te beschermen en te herstellen. Lees hier meer.

Fondsen voor nationale parken

Nog meer goed nieuws voor de natuur. Nationale parken hebben 700 miljoen dollar aan federale fondsen gekregen om de klimaatverandering te bestrijden. Op veel plekken vinden instandhoudings- en restauratieprojecten plaats om nationale parken, historische locaties en kusten te helpen beschermen. Deze projecten richten zich op uiteenlopende doelen, waaronder het beheer van wilde varkenspopulaties, het opnieuw inzaaien van graslanden en het opruimen van verlaten mijnen. In het gelinkte artikel worden vier projecten beschreven, waaronder herbebossing, koraalrif bescherming en visbescherming. Lees hier meer.

Er wordt meer gefietst in Parijs

Uit een Frans onderzoek blijkt dat fietsen populairder is dan met de auto gaan in Parijs. Wandelen en openbaar vervoer blijven nog steeds het populairst, maar het is voor het eerst dat het aantal fietsers het aantal motorrijders overstijgt. Een woordvoerder die vertelt nog dat het 10 jaar geleden niemand de uitspraak dat fietsers de motorrijders zouden overstijgen, had geloofd. De stad blijft bezig met het promoten van fietsen en het versterken van openbaar vervoer. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 23! Wil je nou elke week ge√Įnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je¬†hier aanmelden:¬†https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven