Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnen. Het is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 24!

Coldplay halveert CO2-uitstoot van tour

Coldplay heeft de uitstoot van hun tour met 59% verlaagd. Dat lukte onder meer dankzij zonne-energie, elektrisch transport en concertgangers zelf: zij konden energie opwekken met een speciale kinetische dansvloer die dansbewegingen omzet in groene energie. Coldplay is inmiddels ruim een jaar aan het toeren met de show Music of the Spheres. Aan het begin van de tournee had de band als doel gesteld de CO2-uitstoot te halveren en de shows zo duurzaam mogelijk te maken. De band deelt nu een rapport waarin staat wat zij precies hebben gedaan en welk resultaat dit heeft gehad. Coldplay zelf noemt de maatregelen in een statement “een goed begin”. “Dit is iets waar onze ongelofelijke crew erg trots op zou moeten zijn, maar er is duidelijk nog ruimte voor verbetering.” Er zijn al enkele zaken aangepast. Lees hier meer.

Jonge inwoners van Alaska dienen aanklacht in

Acht jonge inwoners van Alaska hebben een aanklacht ingediend, zodat de aanleg van een enorme gaspijpleiding wordt geblokkeerd vanwege de slechte invloed op het klimaat. Ze proberen hiermee de aanleg van de lang geplande trans-Alaska aardgaspijpleiding van het bedrijf te voorkomen. In een klacht die in mei bij het Anchorage Superior Court werd ingediend, beweren de acht eisers dat de oprichtingswetten van het bedrijf ongrondwettelijk zijn, omdat de gaspijpleiding zou resulteren in zoveel klimaatveranderende broeikasgassen dat het hun grondwettelijk gegarandeerde vermogen om toegang te krijgen tot de vis- en wilde dieren en andere natuurlijke hulpbronnen in Alaska in gevaar zou brengen. De eisers, die in leeftijd variëren van 11 tot 22 jaar, worden gesteund door Our Children’s Trust, een non-profitorganisatie die klimaatgerelateerde rechtszaken heeft ondersteund bij staats- en federale rechtbanken in het hele land. Gaaf om te zien hoe steeds meer jonge mensen zich inzetten om het klimaat te beschermen. Lees hier meer.

Hap

Plan voor oceaanbehoud met inheemse kennis

De Biden Administration heeft zojuist een uniek plan voor oceaanbehoud aangekondigd dat prioriteit geeft aan inheemse kennis. Deze strategie – een document van ongeveer 18 pagina’s geschreven door de bovengenoemde organisaties – roept op tot een ‘sterkere, meer uniforme en inclusieve benadering van het behoud van de oceaan’, aldus een persbericht van het Smithsonian. Het werd eerder deze week aangekondigd door het Office of Science and Technology Policy van het Witte Huis en vertegenwoordigt de eerste landelijke strategie die erop gericht is actie te ondernemen om het leven in zee – en vervolgens al het leven – te redden. Lees hier meer over het plan.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 23! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven