Uitgelichte afbeelding

Positief klimaatnieuws week 25

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wél al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 25!

InStockMarket heeft 3 miljoen kilo aan eten gered!

Horecagroothandel InStockMarket heeft 3 miljoen kilo aan eten gered met behulp van 200 aanbieders en 600 horecaklanten. Dit staat gelijk aan 4,5 miljoen kilo CO2. InstockMarket geeft producten die de boer, teler of tussenhandelaar onnodig moet weggooien een tweede kans. Denk bijvoorbeeld aan overschotten of groenten en fruit met een cosmetische afwijking. Dagelijks ontvangt InstockMarket deze producten in hun Food Rescue Center. Daar worden ze gecontroleerd op kwaliteit en online worden gezet op InstockMarket.nl. Veel producten die zijn gered, worden in Rescue Center in Diemen verwerkt tot heerlijke maaltijden. Lees hier meer.

Energieverbruik duurzame bronnen gestegen in 2023

Van alle energie die vorig jaar in Nederland werd gebruikt, was 17 procent duurzaam opgewekt. In 2022 was dat aandeel nog 15 procent. De stijging heeft vooral te maken met een toename van het verbruik van zonne- en windenergie. Met de 17 procent duurzaam energieverbruik van het totale energieverbruik is het doel uit het Parijsakkoord van 2013 gehaald. Het streven was namelijk 16 procent voor 2023. Het lijkt misschien een kleine bijdrage, maar als deze trend zich door blijft zetten, kunnen we mooie dingen bereiken. Lees hier meer.

Happy Times organiseert Business Club event 12 april

Valencia tovert begraafplaatsen om tot groene energiecentrale

Valencia wordt de nieuwste Europese stad die haar begraafplaatsen transformeert tot groene energiecentrale. Met het ambitieuze project genaamd RIP (Requiem in Power) wil de stad maar liefst 7.000 zonnepanelen installeren. In het hart van Valencia zullen drie begraafplaatsen in Grau, Campanar en Benimàmet worden uitgerust met de panelen om het grootste stedelijke zonnepark van Spanje te creëren. “We hebben te maken met droogtes en extreme hitte. Het is noodzakelijk om de transitie te versnellen, maar soms is het in steden moeilijk om grote vrije ruimtes te vinden om duurzame energie te installeren”, vertelde Ramon aan Adele Peters van Fast Company. “Na overleg met technici vertelden ze mij dat de daken van de nissen prima geschikt waren voor het plaatsen van zonnepanelen.” Lees hier meer over het project.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 25! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven