Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er w├ęl al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering.┬áOp deze manier kan je ge├»nspireerd je week beginnen.┬áHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 26!

Kinderen in Hawaii winnen een klimaatzaak

Een groep kinderen en jonge activisten heeft een klimaatzaak in Hawaii gewonnen, waardoor de overheid wordt gedwongen de uitstoot van de transportsector op Hawa├» te beteugelen. In de rechtszaak tegen klimaatverandering die in 2022 door dertien kinderen en jonge activisten was aangespannen, stemde het Hawa├»aanse ministerie van Transport er donderdag mee in om zijn transportsector koolstofvrij te maken met als doel om in 2045 een nuluitstoot te bereiken. Hawa├» streefde al naar koolstofneutraliteit in 2045, wat betekent dat de koolstof die in de atmosfeer wordt uitgestoten, in evenwicht moet worden gebracht door deze op te vangen of te compenseren. Maar deze schikking dwingt het ministerie om verder te gaan door de CO2-uitstoot helemaal stop te zetten. De winst wordt als baanbrekend beschouwd. ÔÇťDit is ÔÇśs werelds eerste door jongeren geleide constitutionele klimaatzaak waarin de klimaatvervuiling door de transportsector wordt aangepaktÔÇŁ, zei Earthjustice, een non-profit organisatie voor milieurecht, nadat de schikking was aangekondigd. Lees hier meer.

Levende zaadbank beschermd de Amazone

Een levende zaadbank bewaart de prachtige planten van de Amazone. Deze zaadbank stelt de toekomst veilig en bevordert het duurzaam gebruik ervan in de hele regio en andere delen van Peru. Een van de belangrijkste argumenten is dat het Amazone-regenwoud binnen ons leven kan worden hersteld. De inspanningen van de zaadbank zijn gericht op de meest bedreigde soorten en tot nu toe zijn er meer dan 200.000 bomen geplant, waarbij elk jaar tienduizenden boomzaailingen in hun boomkwekerij worden geproduceerd en tegen kostprijs worden gedoneerd of verkocht. Lees hier meer.

Last-minute steun van Oostenrijk stelt natuurherstelwet in werking

De last-minute steun van Oostenrijk maakt de EU-wet op het gebied van natuurherstel mogelijk. De wet is gericht op het herstel van ecosystemen op de lange termijn, met als doel om tegen 2030 20% van het land en de zee te herstellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om versnipperd natuurgebied verbinden, meer natte natuur cre├źren of meer dood hout laten liggen in de bossen. Dat moet kwetsbare planten en dieren, zoals bijen of weidevogels, er weer bovenop helpen. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 26! Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven