Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar positief klimaatnieuws om te laten zien wat er wĆ©l al gebeurd in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kan je geĆÆnspireerd je week beginnenHet is tijd voor je portie Positief klimaatnieuws week 27!

West-Australiƫ heeft een verbod op koffiekopjes voor eenmalig gebruik ingevoerd

Met dit verbod is het de eerste staat in Australiƫ die niet-composteerbare koffiebekers voor eenmalig gebruik verbiedt. Net als de rest van de wereld heeft Australiƫ namelijk te maken met een groot deel van het plasticgebruik en afval. EƩn miljoen ton van de jaarlijkse plasticconsumptie in Australiƫ is plastic voor eenmalig gebruik, waarvan 84% naar stortplaatsen gaat en slechts 13% wordt gerecycled. Tegen 2050 zal de hoeveelheid plastic die in Australiƫ wordt geconsumeerd meer dan verdubbelen. Gelukkig werken de Australische staten aan het verminderen van hun plasticgebruik en afval. Een mooi initiatief dus om ook deze regeling in te zetten. Lees hier meer.

WWF en Vodafone slaan wereldwijd de handen ineen om 1 miljoen ongebruikte telefoons in te zamelen.

Ze willen er hiermee voor zorgen dat de telefoons hergebruikt of verantwoord gerecycled kunnen worden. Vodafone zet technologie bijvoorbeeld in om een positieve impact te creĆ«ren. In Zuid-Afrika werkt Vodafone met WWF aan een Early Warning System. Dit systeem gebruikt infraroodcameraā€™s en hydrofoons met AI om walvissen te detecteren. Zo zijn er wereldwijd verschillende projecten die door de inzet van technologie bijdragen aan natuurbescherming. Lees hier meer.

Belasting voor melkveehouders in Denemarken

In Denemarken moeten melkveehouders een jaarlijkse belasting betalen per koe voor de uitstoot van methaan die de koeien genereren. Methaangas draagt voor een groot deel bij aan de opwarming van de aarde. Denemarken is een belangrijke exporteur van zuivel en varkensvlees, en de landbouw is de grootste bron van emissies van het land. Lees hier meer.

Dit was het Positief klimaatnieuws week 27! Wil je nou elke week geĆÆnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven