Uitgelichte afbeelding

Positief naar de wereld kijken

Deze maand met het onderwerp selfcare schrijf ik veel blogs over zelfliede, positiviteit en een duurzame mindset. Vandaag gaan we het hebben over positief naar de wereld kijken. Iets wat soms mega lastig kan zijn, maar iets dat zeker trainbaar is. Persoonlijk vind ik het ook iets dat zó belangrijk is. Met name voor mentale gezondheid en het behalen van successen. Lees je mee?

Positiviteit start met een keuze. De keuze om positiviteit te willen en durven zien. De keuze om positief naar de wereld te kijken. Om het negatieve op een bepaalde manier weg te filteren. Een simpel voorbeeld is als iemand je afsnijdt met de scooter op de fiets. De keuze kan zijn om boos te worden, de persoon uit te foeteren, erin te blijven hangen en chagrijnig te blijven. Een andere keuze is dat je ervan schrikt, even denkt van ‘hè, prut’ en het dan loslaat. Degene op de scooter kwam ook ergens vandaan, had misschien haast, had de bocht ruimer ingeschat of was misschien wel gewoon niet in een goede bui. Als we meteen uitgaan van het slechtste, iemand labelen als asociaal en degene uitfoeteren…. Wat winnen we ermee? We verliezen enkel ons eigen humeur en onze eigen positieve blik op de wereld. Onderstaande quote vat mijn punt perfect samen.

We all create our own reality by the choices we make”

Als we ervoor kiezen om bepaalde dingen los te laten, als we ervoor kiezen om de wereld positief te zien en in een positief daglicht te stellen…. Dan komt er ruimte voor groei, ontwikkeling en creativiteit. Negativiteit brengt geen beweging voort. Het belemmert ons denken en beperkt ons in creativiteit.

Negative thinking cannot create positive results”

Betekent positief denken meteen dat we alles het raam uit moeten gooien qua actie en onderneming? Dat we al het nieuws moeten negeren? De harde feiten altijd maar positief moeten verdraaien? NEE! Het betekent dat we er met name voor kiezen om te focussen op wat er wèl goed gaat, zodat we dat kunnen uitbreiden. En niet blijven hangen in de angst en negativiteit van wat er is gebeurd. Anders ga je handelen uit hopeloosheid. En je handelt liever vanuit positiviteit en hoop.

Ik zou hier nog zoveel over kunnen schrijven. Het is een onderwerp dat me aan het hart gaat. We kunnen de wereld veranderen, maar het start echt altijd bij onszelf. Zowel in onze acties als in onze keuzes op mentaal vlak. Op welke manier willen we de wereld zien? Waar kiezen we voor? Als ik eerlijk mag zijn, kijk ik liever naar de hoop, de groei en de verbeteringen. Dit zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Beiden zijn nodig. Ik probeer er echter voor te kiezen om te kijken wat goed gaat, wat we kunnen verbeteren en me te focussen op het beste in mensen en de wereld.

“Positive thinking will let you do everything better than negative thinking ever will”

Ofwel – alles waar Happy Times voor staat. Wat is het toch een prachtig concept 🙂 Ik hoop dat deze blog je heeft geïnspireerd om vaker positief om te denken. Om te blijven focussen op het positieve zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Ze kunnen ook naast elkaar bestaan. Zodra we dit gaan inzien, kunnen we de hele wereld aan.

Liefs,
Roos

Scroll naar boven