Uitgelichte afbeelding

Prachtige, krachtige en kwetsbare natuur op Kaboom Animation Festival

Van 5 t/m 14 april vindt in Amsterdam, Utrecht én online het natuur festival ‘Kaboom Animation Festival’ plaats. Honderden korte en lange films in 2D, stopmotion en 3D die verrassen, verbluffen en emotioneren. In veel producties speelt de (kwetsbare) natuur een hoofdrol. Het zijn stuk voor stuk creatieve, vernieuwende en gedurfde (inter)nationale animatieproducties. Happy Times licht er een paar voor je uit.

De missie van Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival is een evenement voor het nieuwste op het gebied van animatie. Het is de plek waar artiesten hun explosieve passie voor animatie laten zien. Het doel? Creators (zowel doorgewinterd talent als nieuw talent) het platform bieden dat ze verdienen. Ze streven ernaar om baanbrekende experimentele kunstfilms te combineren met het allerbeste wat animatie te bieden heeft. Denk aan plezier, kunst, ontzag en verwondering, op het grote scherm en daarachter, en voor alle generaties. Met het themaprogramma proberen ze je ook aan het denken te zetten over grotere kwesties die spelen in de samenleving. 

Kaboom Animation Festival

Kaboom Animation Festival tips:

Tip #1

Het veelbekroonde, imponerende en confronterende Wild Summon (trailer) is een originele film met verteller Marianne Faithfull over de dramatisch levensloop van ‘menselijke zalmen’. Regisseurs Karni & Saul vertellen “Wild Summon is our attempt to become fish. As a story, The life cycle of the salmon brings with it rich metaphors for human life, both on personal and collective levels. We wanted to create a film that creates a deep connection between the natural world/animals and humans. A message of empathy and care for nature and each other.”

Tip #2

In Deep Sea (trailer) gaat een dochter op en onder water op zoek naar haar moeder. Die verliet haar op jonge leeftijd. De magische 3D-film van de Chinese regisseur en scenarist Xiaopeng Tian, die een zegetocht maakt langs internationale festivals, imponeert onder meer door de fantasierijke en kleurrijke verbeelding van de soms stormachtige, dan weer kalme, maar altijd raadselachtige oceaan en haar bewoners. De visuele droomwereld is een feest voor jong en oud.

Tip #3

Het handgetekende Flatastic (trailer) van Alice Saey is een aanklacht tegen overconsumptie en vervuiling. Deze vernietigen zowel de aarde als de oceanen. Wanneer adelaarsroggen ontdekken dat weer een van hun soortgenoten is gestikt in een plastic zak, komen ze in opstand. Het is het begin van een tijdperk waarin zeedieren de macht op aarde overnemen.

Tip #4

Storm van Gijs Kast, in samenwerking met danser Simon Bus en muzikant Bardo Kamp, is een korte film. Het is in zwart-wit over stormen als weerfenomeen en als gemoedstoestand. Atomic Chicken (trailer) van een Frans studentencollectief is een actuele komedie over vervuiling en uitstoot. Waarin kippen bij een kerncentrale te maken krijgen met gemuteerde vijanden.

Klik hier als je meer wilt weten over het Kaboom Animation Festival. Ben je benieuwd hoe tech jou kan helpen om duurzamer te leven? Lees dan 8x duurzame apps die jouw helpen in je duurzame lifestyle

Winkelwagen
Scroll naar boven