Uitgelichte afbeelding

Persbericht: Leer duurzaam boodschappen doen met online Supermarkt Survival

Begin het nieuwe jaar met duurzame keuzes maken in de supermarkt, zonder twijfel of jouw keuze wel de beste is voor het klimaat. Dat is nog eens een duurzaam voornemen. Leer duurzaam boodschappen doen en doe mee aan de online Supermarkt Survival.

De online Supermarkt Survival is ontwikkeld door Anke van Dijk. Ze zet deze online workshop door na het succes van de eerste editie met bijna honderd inschrijvingen en veel positieve reacties van deelnemers

Leer duurzame keuzes te maken in de supermarkt met Supermarkt Survival

“De Supermarkt Survival helpt je om in de drukte van alle dag duurzaam boodschappen te doen”, zegt Anke. “In deze online workshop leer je hoe je met voeding het verschil kunt maken voor een betere wereld. Met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt. Van keuzestress in de supermarkt naar een bewust boodschappenlijstje.”

Leer duurzaam boodschappen doen met online Supermarkt Survival

Ontdek hoe je duurzaam boodschappen doet met de Supermarkt Survival: 

  • De 30> tips over hoe je duurzaam boodschappen doet, zonder keuzestress en schuldgevoel, gewoon in elke supermarkt.
  • Welke soorten groenten, fruit, vlees, zuivel en andere voedingsmiddelen de meest milieuvriendelijke keuze zijn.
  • Wat sommige producten duurzamer maakt dan andere en wat de impact is van bijvoorbeeld productie, transport en verpakking.
  • De 30> tips voor gezonde, smaakvolle en duurzame vervangers voor een aantal producten op je wekelijkse boodschappenlijstje.
  • De 10 feiten en fabels rondom soja, keurmerken, verpakkingen, supermarktprijzen en biologische en lokale producten.

Lees ook: leer ook hoe je duurzaam no-waste groentebouillon maakt met je eigen schillen

Pilot en eerste reacties

Meike Coster nam deel aan de eerste editie van de online Supermarkt Survival. Samen met bijna honderd andere deelnemers leerde ze hoe je duurzame keuzes maakt in de supermarkt. Meike: “Ik was altijd al nieuwsgierig naar hoe je duurzamere keuzes in de supermarkt maakt, maar door tijdgebrek en stiekem ook een beetje door luiheid ging ik niet zelf op zoek naar de info die ik nodig had. Dat is nu niet meer nodig! Alle informatie kreeg ik van Anke overzichtelijk toegestuurd.”

Anke: ‘Je ontdekt hoe je elke dag bijdraagt aan een betere wereld met wat je dagelijks eet en wat je wekelijks koopt’

Milieubelasting voeding

Anke: ‘In 2022 heb ik uitgezocht welke producten duurzaam zijn. Maanden ben ik ervoor gaan zitten en ik heb heel wat rondjes gemaakt in de supermarkt. Wat leerde ik? Er is veel achtergrond te vinden over de milieubelasting van voedingsmiddelen. Ik heb de tijd genomen om me te verdiepen in de informatie in databases, boeken, artikelen en footprintzoekers. Nu is het tijd dat meer mensen te weten kunnen komen, zonder veel tijd of moeite, wat ik leerde. Met Supermarkt Survival leer je hoe je duurzaam boodschappen doet in de supermarkt.”

Leer duurzaam boodschappen doen met online Supermarkt Survival

Praktische informatie

De inschrijving voor de Supermarkt Survival sluit op 12 januari 2024. Je kunt tot en met 12 januari nog inschrijven voor € 24. De Supermarkt Survival bestaat uit 30 inspirerende e-mails en als bonus een handige download met highlights voor op je telefoon. Volg de survival vanaf 14 januari 2024 in je eigen tempo. Je kunt de e-mails onbeperkt teruglezen. Je krijgt concrete en praktische tips die je direct kunt toepassen.

Winkelwagen
Scroll naar boven