Uitgelichte afbeelding

WIN! Wij mogen 5×2 kaarten weggeven voor: The End We Start From

Tijdens een klimaatramp die heel Londen onder water zet, bevalt een moeder van haar eerste kind. Samen met haar man en jonge baby slaat ze op de vlucht. Als ze in deze chaos ook nog haar man uit het oog verliest, zijn moeder en kind op elkaar aangewezen. Wat volgt is een reis vol angst, maar ook verwondering en hoop over het nieuwe leven… The End We Start From is geen klassieke rampenfilm. In plaats van het natuurgeweld en actie focust dit intieme verhaal op de hechte banden die worden gesmeed onder de druk van een noodsituatie, het menselijke instinct en het moederschap. 

“Jodie Comer is phenomenal in end-of-days survival thriller”

The Guardian

The End We Start From is gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Hunter (Verenigd Koninkrijk) dat in 2017 uitkwam. Het succesvolle debuut werd internationaal vol lof ontvangen en met name geprezen vanwege de unieke en poëtische vertelstijl en om de thema’s moederschap en klimaatverandering te vervlechten. 

Synopsis The End We Start From

Terwijl een vrouw (Jodie Comer) bevalt van haar eerste kindje, komt Londen onder water te staan door een enorme overstroming. Deze ecologische ramp zorgt ervoor dat zij en haar partner noodgedwongen hun huis moeten verlaten en halsoverkop op zoek moeten naar onderdak en eten, te midden van alle chaos. In eerste instantie kan het jonge gezin bij familie terecht, maar door de steeds grimmigere nasleep van de overstroming, raakt de vrouw van haar partner verwijderd en moet ze samen met haar baby haar eigen weg naar veiligheid zien te vinden. Het wordt een tocht over het Engelse platteland, waarmee duidelijk wordt hoe kwetsbaar én krachtig ze eigenlijk is als vrouw, en als jonge moeder. 

Cast & crew:

BAFTA-winnende tv-regisseur Mehalia Belo (Ellen,The Long Song) maakt haar speelfilmdebuut met een overwegend vrouwelijke cast en crew. Het scenario is geschreven door Alice Brich (Normal People). De prille maar stevige band tussen moeder en kind is teder vastgelegd door cameravrouw Suzie Lavelle (Normal People) wat versterkt wordt door de meeslepende muziekscore van componist Anna Meredith (Eighth Grade). Jodie Comer (Killing Eve), Katherine Waterston (The World to Come) en Benedict Cumberbatch, die voor zijn rol in zowel voor Imitation Game in 2015 als in The Power of the Dog in 2022 genomineerd werd voor een Oscar, schitteren in dit onheilspellende klimaatdrama.

Details:
Lengte: 103 min. | Genre: thriller/drama | Regie: Mahalia Belo | Cast: Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Katherine Waterston, Mark Strong, Joel Fry, Gina McKee | Releasedatum: 23-5-2024 | Distributie: Searchers

Win kaarten voor The End We Start From

Laat hier je naam + email achter. op 23 mei krijgen de winnaars een e-mail!

Winkelwagen
Scroll naar boven