Uitgelichte afbeelding

The Good Roll, meer dan alleen toiletpapier

Wellicht heb je ‘The Good Roll’ al eens voorbij zien komen op mijn social media. Misschien heb je geen idee waar ik het over heb. In beide gevallen: deze blog is een uiteenzetting, een betoog over ‘The Good Roll’. Het is namelijk weer tijd om een duurzaam bedrijf in het zonnetje te zetten op mijn blog. Ik heb een aantal creteria waar ik naar kijk voordat ik een bedrijf duurzaam vindt: het businessmodel moet gericht zijn op bewuster omgaan met de spullen die je hebt en de winst moet voor een deel naar een goed doel/ actie gaan.

“The Good Roll doneert 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in Afrika en is gemaakt van 100% Europees gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. “

thegoodroll.com/nl

Wat is The Good Roll?

The Good Roll is een bedrijf die is ontstaan doordat Sander de Klerk en Melle Schellekens schrokken van de cijfers. Wereldwijd hebben 2,3 miljard mensen geen toegang tot veilige en schone toiletten, dat is ├ę├ęn derde (!) van de wereldbevolking! Bovendien worden er voor de productie van toiletpapier dagelijks 27.000 bomen gekapt. Dat moest anders vonden ze. Zo ontstond een bedrijf die deze twee problemen probeert op tel loseen met een team in Nederland, maar ook in Afrika!

“Vanwege onze positieve impact op mensen en de planeet heeft The Good Roll Foundation onlangs de ANBI-status 8588 94 178 gekregen. Dit certificaat wordt toegekend aan ondernemingen zonder winstoogmerk die ten minste 90% van hun inspanningen richten op het algemeen belang.”

thegoodroll.com/nl

Hoe kan jij bijdragen?

Dat is eigenlijk heel simpel, steun dit bedrijf door super gezellig toiletpapier te kopen! Ze hebben ook een crowdfunding gestart, dus mocht je nog wat extra’s hebben en dit willen besteden aan een goed initiatief is dit zeker te moeite waard om te bekijken!

Mijn ervaring

Wanneer je een bestelling plaatst krijg je een grote kartonnen doos met heel leuk verschillend toiletpapier er in. Normaal gesproken zitten om de rollen een papieren vel, maar er is ook een ‘naked’ collectie beschikbaar en dan krijg je dus alleen de rollen zonder gekleurde papieren omhulsel. Ik moet toegeven dat ik het heel gezellig vind staan op de toilet met het omhulsel, dus voor nu heb ik nog voor dat gekozen!

Voor nu is het toilet papier gemaakt van 100% gerecycled papier, maar eind 2022 gaan ze over naar volledig bamboo. Ik vind het super tof om te zien dat dit bedrijf dus al bezig was met duurzaamheid, maar nog niet alle middelen had om het te doen zoals ze wilde. Doordat ze aan de slag zijn gegaan en de eerste stappen en impact hebben gemaakt komt er nu budget vrij om echt door te pakken. Dit is precies zo’n voorbeeld van: het hoeft niet perfect, begin gewoon ergens! Je zult zien dat het daarna een stuk makkelijker wordt om nog duurzamer te gaan. Als ik een ding kan leren van The Good Roll is het wel: start!! Zet iets op, ga aan de slag en stapje voor stapje wordt het steeds makkelijker en duurzamer!

Winkelwagen
Scroll naar boven