Uitgelichte afbeelding

Tips voor een duurzaam verlanglijstje

De feestdagen staan weer voor de deur. En waarschijnlijk ga je binnenkort een duurzaam verlanglijstje maken voor Sinterklaas of Kerstmis. Of misschien ben je binnenkort jarig. Ook dan is een verlanglijstje fijn. Maar wat zijn duurzame producten die je kunt vragen? Welke verzorgingsproducten kun je erop zetten? Welke boeken en tijdschriften kun je met een duurzaam en gerust hart lezen? En ga zo maar door. Met deze tips kun je zeker een verlanglijstje opstellen met duurzame producten. Laat die feestdagen maar komen!

Ik verdeel de producten in verschillende categorie├źn, zodat je makkelijk kunt vinden wat je zoekt.

duurzaam verlanglijstje
duurzaam verlanglijstje

Leesvoer voor op je duurzaam verlanglijstje

Boeken en tijdschriften niet duurzaam? Kan zeker wel! Kijk maar eens naar onderstaande tips.

  • Vraag een e-boek! Op die manier kun je wel dat boek lezen dat je zo graag wilt, maar worden er geen bomen omgekapt voor jouw leesplezier.
  • Ook zou je een abonnement kunnen vragen op een luisterboek-app. Denk aan Storytel. En wist je dat de meeste bibliotheken ook een app hebben waarbij je e-boeken en luisterboeken (vaak gratis!) kunt lenen?
  • Vraag Happy Times Magazine! Dit tijdschrift is gemaakt van duurzaam papier. En dubbel duurzaam: als je het tijdschrift gelezen hebt, kun je het doorgeven aan iemand anders. Via deze link kun je het tijdschrift pre-orderen.

Cosmetica – persoonlijke verzorging als cadeau

Cosmetica kan zeker duurzaam zijn. Duurzame cosmetica voldoet aan de volgende eisen: het is vegan (en dus dierproefvrij), heeft weinig verpakkingsmateriaal (of recyclebaar) en gaat lang mee.

  • Vraag herbruikbare wattenschijfjes. Dit zijn schijfjes gemaakt van katoen en kun je uitwassen en zo opnieuw gebruiken.
  • Vraag tandpasta tabletten. Hier schreef Maartje al eerder een review over. Lees hier meer.
  • Vraag menstruatiecups of -ondergoed. Veel duurzamer dan tampons of maandverband.

Eten en drinken op je duurzaam verlanglijstje

Het is altijd leuk en gezellig om samen onder het genot van een hapje en een drankje iets gezelligs te doen. En door dit op je verlanglijstje te zetten maakt iemand anders misschien ook wel kennis met nieuwe producten. Iedereen blij.

  • Vraag vegan producten. Zet bijvoorbeeld je lievelingskaas of -vleesvervanger op je verlanglijstje. Dit kan makkelijk besteld worden via deze link. Dit is een link naar een 100% plantaardige webshop.
  • Zelf iets lekkers maken, zoals deze heerlijke Granola in een herbruikbaar potje!

Planten leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

Het is ook erg leuk om planten te vragen op je verlanglijstje.

  • Vraag zaadjes. Dit kunnen bloemenzaadjes zijn. Of wat denk je van groente- en fruitzaadjes om je eigen moestuin te beginnen.
  • Vraag groente-, fruit-, of notenplanten/-bomen. Mooi om naar te kijken en ook eens lekker om op te eten (de vruchten dan).

Hopelijk heb je zo wat inspiratie voor heerlijke duurzame feestdagen. Kleine tip: Vraag of je cadeautjes duurzaam ingepakt kunnen worden (bijvoorbeeld met oude kranten). Veel plezier en geniet van je cadeautjes.

Winkelwagen
Scroll naar boven