Upcycled jeans

BOAS en United Repair Centre lanceren unieke upcycled jeans collectie van denim afval

BOAS en United Repair Centre hebben de handen ineengeslagen om een 100-delige collectie van unieke upcycled jeans te creëren. Ze redden zo jeans van verbranding of de afvaldump en gebruiken 90% van de winst om levens te redden. 

Upcycled jeans? Wat is BOAS?

BOAS is een Profit for Good-bedrijf met een missie om jeans en levens te redden. Oprichter Vincent van der Holst legt uit: “Fast fashion is een groot milieuprobleem en fast vintage fashion is dé oplossing. Als je fast fashion jeans in 5 minuten kunt kopen, maar het kost je een uur om een vintage spijkerbroek te kopen, wat kies je dan? Daarom zetten wij ons in om vintage fashion shoppen zo snel mogelijk te maken, zowel online als offline. Zodat jij kunt stoppen met het kopen van nieuwe kleding, waarmee je de vervuiling van de fast fashion industrie aanwakkert.”

Elk jaar sterven 5 miljoen jongeren aan ziektes die te voorkomen zijn. BOAS verkoopt vintage en upcycled denim dat anders verbrand of op stortplaatsen zou belanden, daarmee doneren ze 90% van hun winst aan de Against Malaria Foundation om levens te redden. BOAS is zo toegewijd aan hun ‘Save Jeans. Save Lives.’ missie dat hun oprichter Vin op 7 juni een poging doet om het wereldrecord zonder handen fietsen te verbreken voor het goede doel. Meer dan 100 km lang zamelt hij geld in voor de Against Malaria Foundation. Deze inzameling heeft als doel minstens één leven te redden van malaria. 

upcycled jeans

Upcycled jeans? Wat is United Repair Centre?

United Repair Centre is een sociale onderneming die kledingreparaties uitvoert en mensen op de eerste plaats te zetten. Dat doen ze door het opleiden en creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hun standpunt is dat, om kleding consumptiegewoonten te veranderen en textielafval te verminderen, de mode-industrie praktische alternatieven moet creëren voor het kopen van nieuwe kleding. De oplossing die zij bieden is het verlengen van de levenscyclus van kleding door deze te repareren, vernieuwen of opnieuw te maken en tegelijkertijd werkgelegenheid te creëren voor mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. 

Meer weten over Wat is Fast Fashion en hoe komen we er vanaf?

Upcycled jeans

Over de samenwerking

Op een missie om bij te dragen aan een meer duurzame mode-industrie, is BOAS een samenwerking aangegaan met United Repair Centre. Ze starten deze samenwerking om denim afval te transformeren in unieke nieuwe upcycled jeans. De designers van United Repair Centre hebben de materialen bewerkt en 100 unieke upcycled jeans gemaakt. 

Wil je bijdragen aan duurzame mode en mensen in nood helpen? Je kunt nu de upcycled denim collectie bekijken op www.boas.co of in levende lijve in hun winkel in Amsterdam. 

Scroll naar boven