Uitgelichte afbeelding

Vegan Apple-pie bliss balls

De ‘r’ zit weer in de maand, kom maar door met warme chocolademelk, appeltaart, pompoen! Ik ben echt gek op de herfst, het is altijd zo gezellig! Het einde van het jaar, waar we nu weer naar toe gaan, richt zich op verbinding, samen zijn en vaker kiezen voor jezelf. Ik vind het heerlijk! Deze Vegan Apple-pie bliss balls passen helemaal bij dat gevoel. Een cosy-autumn-feel!

Het hoofd ingredient van deze Vegan Apple-pie bliss balls zijn de noten: cashew en amandel. Beide bekend om de vele gezondheidsvoordelen. Wist je dat cashewnoten bijvoorbeeld rijk zijn aan onverzadigde vetten? Deze vetzuren verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Cashewnoten zorgen ervoor dat het HDL (goed cholesterol) omhoog gaat en het LDL (slecht cholesterol) omlaag gaat!

De Amandelnoot behoort tot een van de gezondste noten die we kennen. Amandelen zijn rijk aan vitamine E. Deze vitamine zorgt voor de bescherming van de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Daarnaast zitten er heel veel antioxidanten in amandelen, antioxidanten hebben een positief effect op je weerstand. Amandelen zorgen onder andere voor de aanmaak van rode bloedcellen, daarmee speelt het een grote rol in de spierfunctie.

Wist je dat de antioxidanten van amandelnoten vooral te vinden zijn in de bruine laag van het velletje?

Ingrediënten voor de Vegan Apple-pie bliss balls

  • 20g cashewnoten
  • 80g amandelnoten
  • 10g kokos rasp
  • 70g havermout
  • 1 el (20g) appelstroop
  • 70g gram dadels

Bereiding

  1. Week de dadels in water, minimaal 5 minuten.
  2. Doe de havermout in de blender en mix tot meel
  3. Voeg nu de overige noten toe, tot het wat zachter is.
  4. Nu voeg je de overige ingredienten (appelstroop en geweekte dadels) toe
  5. Als alles is gemengd kan je er balletjes van draaien
  6. Leg ze nog eventjes in de koelkast, dan bind het goed aan elkaar!

Tijd om te genieten van een beetje herfst in een bakje! Enjoy!

Liefs,
Maartje

Winkelwagen
Scroll naar boven