Uitgelichte afbeelding

Vegan chocolade bliss balls met kokos

De dadels lagen al een aantal dagen op mij te wachten, ik had ze gehaald in de supermarkt (voor deze halve lockdown) en vandaag besloot ik ze eindelijk te maken. Vegan chocolade bliss balls, GEWELDIGE dingen! Een klein rond balletje, gevuld met noten, dadels en andere lekkere dingen. Een hapje puur genot, vol met voedingsstoffen en een hapje energie. Want je moet niet vergeten dat zowel noten als dadels lekker veel energieejtes met zich mee brengen (en je dus niet alle balletjes in ├ę├ęn keer moet opeten), want dan wordt je zelf zo’n stuiterballetje ­čśë

Bliss balls zijn denk ik het makkelijkste receptje wat er te vinden is, het hoeft niet in de oven, je hebt geen voorbereidingstijd en ze staan binnen 10 minuten op tafel. JA, precies, dat wil je!

Ingredi├źnten

  • 150g dadels (mochten het gedroogde dadels zijn, laat ze dan even een paar minuutjes weken)
  • 100g paranoten (je kan ook kiezen voor amandel-, cashew- of hazelnoten)
  • 20g lijnzaad
  • 20g teff (heb je dit niet, gebruik dan 20g chia zaadjes)
  • 20g kokosrasp
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el cacao poeder
  • een snufje vanille poeder

Toppings:

kokosrasp en matcha poeder

Bereiding Vegan chocolade bliss balls

Doe alle ingredi├źnten in de blender en mix tot een dik geheel. Het kan zijn dat het was korrelig is, probeer dan met een lepel de restjes op de randen naar beneden te lepelen zodat het weer een geheel is en verder gemixt kan worden. Er mogen nog wel wat stukjes in blijven zitten, maar het moet wel aan elkaar kleven om er balletjes van te draaien. Was je handen goed, en draai zo’n 8-10 balletjes van het beslag. Nadat het balletje is gedraaid leg je hem in een bakje met ofwel kokosrasp ofwel matcha poeder (of als jij een ander tof gekleurd poedertje in huis hebt is dat natuurlijk ook goed!), draai hem helemaal om zodat alle kanten bedekt zijn. Leg het op een bord en voil├á!

Eetsmakelijk & deel je creatie met @lifeofmaart als je dat leuk vindt!

Liefs,
Maartje

Scroll naar boven