Uitgelichte afbeelding

Vegan risotto met gekarameliseerde champignons

De herfst is echt aangebroken, de dagen worden steeds korter en ook de temperatuur daalt! Tijd voor een heerlijke warme herfst maaltijd: Vegan risotto met gekarameliseerde champignons! Dit recept is echt een pareltje als je het mij vraagt, door de verschillende structuren en smaken echt een feestje op je bord!

Kijk of je de groentes op de markt of bij lokale boer kunt kopen. Dit is echt een herfstreceptje, dus zorg dat je dit eet als de bladeren van de bomen vallen. Groente uit het seizoen eten is een heel belangrijk ding als we kijken naar duurzaam eten. Is het nu geen herfst maar heb je toch zin in een lekker receptje? Probeer dan een van de andere receptjes die ik op de website heb staan! Klik hier voor alle receptjes.

Ingrediënten voor Vegan risotto met gekarameliseerde champignons

  • 150g risotto
  • 500mL water
  • 1 groente bouillon blokje
  • 200mL Alpro cooking
  • 500g kastagne champignons
  • 20g cashewnoten
  • 2 el agave siroop
  • 2 tl kaneel
  • 20g cashewnoten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kokosolie

Bereiding

  • Doe de kokosolie in een wok pan en voeg de knoflook toe
  • Kook het water en laat de boilion oplossen
  • Doe de risotto in wok pan en voeg een scheutje boilion toe. Voeg elke keer kleine beetjes toe wanneer het vorige deel helemaal is opgenomen
  • Snijd de chapignons in vieren en doe deze met wat kokosolie in een adere pan
  • Voeg de agave siroop en kaneel toe en laat 10-15 min pruttelen op een laag vuurtje
  • Als al het water is opgenomen voeg je de Alpro Cooking toe, laat dit nog 10 minuutjes pruttelen
  • Voeg meteen de  cashewnoten toe.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes
  • Leg de risotto, de chapignons en de tomaten op het bord & genieten maar!

Enjoy!

Liefs,
Maartje

Winkelwagen
Scroll naar boven