twee kommen met Thaise pinda-noedelsoep, eetstokjes en groentebouillon in flessen, op de achtergrond

Vegan Thaise Pindasoep

Ben jij net als wij de afgelopen tijd ook niet blij met het weer? Het is regenachtig, winderig, bewolkt en het enige wat we willen is onder een warme deken kruipen. Laten we een comfortabele vegan Thaise pindasoep maken om het lichaam en de ziel op te warmen. Doe je mee?

Portiegrootte: 2 kommen

Ingrediënten

Noedels:
  • 200g udon-noedels (of rijstnoedels)
Paddestoelen en sjalotten:
  • 150g verse oesterzwammen of andere gewenste paddenstoelen
  • Neutrale olie om te koken
  • Sojasaus naar smaak
  • 5 kleine sjalotten, dun gesneden
Soepbasis:
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 0,5 eetlepel fijn geraspte of gehakte gember
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels grove pindakaas
  • 0,5 eetlepel kerriepoeder (naar keuze)
  • 1 eetlepel kokossuiker of palmsuiker
  • 600 ml groentebouillon (zie no-waste groente bouillon recept) of een groentebouillonblokje in water
  • 1 eetlepel sojasaus of tamari voor een glutenvrije optie
  • 180 g ongezoete kokosroom
  • 1 eetlepel limoensap (optioneel)
  • Chili-knoflooksaus, sriracha of chil olie voor pit (optioneel)
  • 1 theelepel misopasta
Om te serveren:
  • Gesneden lente-ui
  • Geroosterde pinda’s, gehakt
  • Vers limoensap
  • Meer chilisaus of chili olie om af te maken
twee kommen met vegan Thaise pinda-noedelsoep, eetstokjes en groentebouillon

Instructies

Noedels
  1. Plaats udon-noedels in een hittebestendige kom. Giet kokend water over de noedels, en dompel ze volledig onder. Laat weken volgens de instructies op de verpakking.
  2. Eenmaal gaar, haal de noedels uit het water en zet opzij.
Paddestoelen en sjalotten
  1. Verwarm een grote soeppan op hoog vuur.
  2. Voeg een beetje olie toe en roerbak de paddenstoelen tot ze aan elke kant lichtbruin zijn (3-4 minuten per kant).
  3. Breng de paddenstoelen op smaak met sojasaus en laat nog een paar minuten koken. Zet opzij op een klein bord.
  4. Voeg in dezelfde pan meer olie toe. Verhit op medium tot medium-hoog vuur.
  5. Zodra de pan heet is, voeg de gesneden sjalotten toe. Beweeg ze rond tot ze goudbruin zijn.
Basis van de soep
  1. Zet het vuur van de pan hoog en voeg gember en knoflook toe. Roerbak tot het begint te geuren (aromatisch is) (ongeveer 1 minuut).
  2. Voeg pindakaas, kerriepoeder en suiker toe.
  3. Giet groentebouillon, sojasaus, misopasta in de pan en meng goed. Bedek en laat sudderen tot het kookt (ongeveer 5 minuten).
  4. Zodra het kookt, verlaag het vuur naar medium en voeg kokosroom en limoensap toe. Proef en breng op smaak met zout of meer sojasaus indien nodig. Laat nog 2 minuten sudderen en pas naar smaak aan met meer sojasaus, suiker of limoensap toe en meng goed.
Meng alles samen tot een overheerlijke Thaise Pindasoep
  1. Plaats de gekookte noedels in een grote kom en giet er hete soep overheen.
  2. Top de noedelsoep met paddenstoelen, geroosterde pinda’s, gehakte lente-ui en chili olie.
  3. Maak af met een kneepje limoensap indien gewenst. Geniet ervan terwijl het heet is!

Ik hoop dat dit gerecht je opwarmt en je door de gure dagen doorhelpt.

Als je dit recept maakt, tag ons dan op Instagram met de gebruikersnamen @happytimes.magazine en @oanapuiu.


📷Fotokrediet: Miriam Groot

Scroll naar boven