Uitgelichte afbeelding

Wilder Blond: een 0,3%, blond biertje met de kruidige smaak van natuurherstel

Crisp en Wilder Land introduceren een blikje biodiversiteit: Wilder Blond.

Wilder Blond

Op 22 mei is het Internationale Dag van de Biodiversiteit en online supermarkt Crisp komt met een speciaal biertje om dit te vieren. Samen met Van Moll en Wilder Land hebben ze Crisp Wilder Blond gemaakt, een lekker kruidig en alcoholarm biertje. De kruiden voor dit biertje worden geplant op boerenvelden, weilanden en akkers door het hele land. Zo krijgen vlinders, bijen en andere bestuivers een fijn thuis. En dat is goed voor onze Nederlandse natuur, want er zijn te weinig insecten. Met elke slok van Wilder Blond help je dus mee aan meer biodiversiteit in ons land.

Proosten op een wilder leven

Crisp gelooft sterk in het creĆ«ren van bewustwording rondom problemen in de voedselketen door mensen iets daadwerkelijk te laten ervaren, zoals bijvoorbeeld door te proeven. Het succes van eerdere innovaties zoals Emmertje Blond en Gekneusde Kombucha heeft hen geĆÆnspireerd om nu Wilder Blond te introduceren. Dit 0,3% blond biertje bevat een heerlijke mix van kruiden uit Wilder Land, waaronder vlier- en lindebloesem, kamille, karwij en rozenblad, die zijn geoogst van velden en akkers door heel Nederland.

Berend Brugts, category manager bij Crisp, is enthousiast over de unieke samenstelling van Wilder Blond. Hij benadrukt dat de kruiden het biertje een bloemig karakter geven, wat perfect samengaat met de traditionele moutbasis van gerst en havervlokken en de lichtbittere hopsoort Tettnanger, gekozen in samenwerking met brouwers van Van Moll. De combinatie van deze ingrediƫnten resulteert in een bijzonder smaakvol drankje, dat ideaal is om te genieten op een zonnige zomeravond.

Met Wilder Blond biedt Crisp niet alleen een verrassend en verfrissend bier aan, maar wil het ook laten zien hoe het wilde leven tastbaar en tastbaar kan worden gemaakt door middel van voedselervaringen. Door het gebruik van lokale ingrediƫnten en het ondersteunen van duurzame landbouwpraktijken, hoopt Crisp bewustzijn te creƫren en mensen aan te moedigen om meer te leren over de herkomst van hun voedsel en de impact die het heeft op onze omgeving.

Lees ook: 81.497Ā Beterschapswensen voor Natuur

Wilder Blond
Wilder Blond

Meer gezoem voor impact op ons groen

Onderzoekers hebben geconstateerd dat er een groot tekort is aan bijen en andere bestuivers. Om hier verandering in te brengen is het essentieel dat er herstel plaatsvindt van kleinschalige diversiteit in het landschap. Gelukkig is Wilder Land hier goed in en werkt het samen met boeren en andere partners door het hele land om een letterlijk wilder land te creƫren.

Matthijs Westerwoudt, de oprichter van Wilder Land, benadrukt dat Nederland laag op de ranglijst staat wat betreft biodiversiteit en dat er actie ondernomen moet worden. Door lokale en inheemse gewassen aan te planten, deze te oogsten en te verwerken in smaakvolle producten, wordt er gewerkt aan culinaire biodiversiteit. De bloemen van de aangeplante kruiden trekken insecten aan die cruciaal zijn voor het bestuiven van gewassen, zoals het zevenstippelige lieveheersbeestje, de snorzweefvlieg en de eenhoornige snoerhalskever.

Het doel van Wilder Land is niet alleen om lekker eten te produceren, maar ook om bij te dragen aan natuurherstel en het behoud van bestuivende insecten die onmisbaar zijn voor onze voedselvoorziening. Door te werken aan een divers en bloemrijk landschap hoopt Wilder Land bij te dragen aan het oplossen van het tekort aan bestuivers en het bedreigde ecosysteem in Nederland.

Bron: NOS (24 april 2024):Ā link

Crisp Wilder Blond is verkrijgbaar voor ā‚¬2,59 per stuk (330 ml). IngrediĆ«nten: Hop, mout, water, gist, havervlokken, lindebloesem, vlierbloesem, kamille, karwij en rozenblad. Alcohol: 0,3%

Scroll naar boven