Uitgelichte afbeelding

Verbeter je mindset en word een optimist met behulp van deze 6 handige tips!

Is jouw glas half vol of half leeg? Een optimist zal altijd zeggen: half vol. Het is niet altijd gemakkelijk om positief en optimistisch te zijn. Toch maakt het je leven een stuk fijner en leuker als je dit wel kan. Daarom zal ik in deze blog een aantal tips geven om als een ware optimist naar het leven te gaan kijken. Veel plezier met deze tips!

Sommige mensen zijn van nature optimistisch. Anderen niet. Maar wees niet getreurd! Met onderstaande tips ga je met opgeheven hoofd en een positieve mindset door het leven. Geloof me, je ziet alleen nog maar regenbogen en liefde om je heen.

Begin je dag positief

Als je je dag al positief begint, is de kans groot dat deze positieve mindset de hele dag bij je zal blijven. Een goede ochtendroutine draagt hieraan bij.

Lees ook: Begin je dag met een fijn ochtendroutine

Omring jezelf met positieve mensen

Sommige mensen zuigen je energie op. Ze zeuren of blijven je lastig vallen met negativiteit. Probeer deze mensen, hoe moeilijk dat soms ook is, zo weinig mogelijk aandacht te geven. Je krijgt meer energie van mensen die net zo positief ingesteld zijn als jij. Deze mensen wil je in je leven. Kies dus bewust welke mensen jouw aandacht krijgen.

Verander je lichaamstaal

Als jij zelfverzekerd loopt, met een rechte rug, je schouders ontspannen en opgeheven hoofd, voel je je direct al positiever en beter. Neem hierbij een open houding aan en je zal zien dat de positiviteit jouw kant vanzelf op komt.

Zorg voor goede voeding en drink genoeg water

Klinkt clich├ę, maar als je gezond eet en genoeg vocht binnen krijgt, kom je vanzelf in een positieve vibe. Je zorgt dan goed voor jezelf en dat wordt beloond. Denk maar eens na: Voel jij je anders als je net een vette hap uit de frituur naar binnen hebt gewerkt of als je net een gezonde salade met veel verschillende groenten gegeten hebt? Ik in ieder geval wel!

Toon je dankbaarheid

Als je laat zien hoe dankbaar je bent, krijg je daar ook positieve reacties op. Je oogst immers wat je zaait, toch? Schrijf dus gerust eens een kaartje aan iemand. Gewoon zomaar, omdat deze persoon in je leven is en je daar dankbaar voor bent. Of bak eens een lekkere taart voor iemand die het verdient.

Geniet van het heden

Mensen hebben het vermogen om terug te kijken naar het verleden en te denken in de toekomst. En het is fijn om van onze fouten te leren of plannen te maken voor de toekomst. Maar kijk niet te veel achterom of vooruit. Geniet juist van het hier en nu. Je leeft immers nu en dit moment ga je nooit meer terug krijgen. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.

Met deze tips ga ik ervan uit dat iedereen, ja ook jij, een optimist kan worden. En als je deze blog leest, wil dat al zeggen dat je op de goede weg bent. Je glas is al half vol. Succes en veel plezier met je optimisme om je heen!

Winkelwagen
Scroll naar boven